Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteiskoulun ja lukion paikka pysyy sovitun mukaisena Nurmijärven kirkonkylässä – osa valtuutetuista olisi halunnut sitä muuttaa

Suunnittelu tapahtuu kahden seuraavan vuoden aikana. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2025-2026.

Valtuusto kävi pitkän keskustelun siitä, pitäisikö Kirkonkylälle suunnitellun Nurmijärven Yhteiskoulun (NYK) ja lukion sijaintia miettiä uudelleen. Tämä liittyi Sirkka Rousun (sd), Virpi Korhosen (kesk.) ja Mira Lappalaisen (ps) aiemmin tekemään valtuustoaloitteeseen.

Esitys valtuustolle oli, että aikataulumuutoksiin ei ryhdytä, mutta Korhonen esitti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

– Kirkonkylä näyttää nykyään erilaiselta kuin se oli 50-luvulla. Tältä ajalta on edellinen koulurakennus, totesi Korhonen.

Hänen mielestään keskustassa pitäisi olla asuntoja, mutta nyt tulossa on mopo- ja autoralli, kun 900 oppilasta pörrää keskustassa. Lisäksi Kirkonkylän kaavaa ollaan uudistamassa.

Otto Suhonen (kesk) huomautti, että erillisen lukion toteuttamista ovat kannattaneet mm. opettajat, oppilaat ja nuorisovaltuusto.

Lisäksi hän pohti parkkipaikkojen riittävyyttä sekä sitä, että väistötilojen kustannukset ovat merkittävästi arvioitua suuremmat eli noin 2,5 miljoonaa, koska koko NYK ja lukio pitää siirtää väistötiloihin.

Suhosen mielestä nykyisellä valtuustolla on oikeus muuttaa edellisen valtuuston päätöksiä.

Teknisen johtajan Juha Oksasen mielestä olisi aika turmiollista hankkeen kannalta, jos nyt pysäytettäisiin asemakaavan laatiminen.

– Valtuusto on tehnyt viime vuonna päätöksen, että lukiotoiminta siirtyy NYK:n tontille. Mikäli suunnittelun edetessä ilmenee haasteita, joiden perusteella sijoituspaikkaa tulisi uudelleenarvioida, se voidaan tehdä.

Oksanen totesi, että parkkipaikat saadaan kyllä riittämään. Hän myös huomautti, että rakentamisen kustannukset ovat nousseet vuodessa merkittävästi.

Arto Hägg (kok), Juhani Vuorisalo (kok) ja Sami Virtanen (vihr) eivät halunneet keskeyttää suunnittelua.

– Isoja laivoja ei kannata kääntää kuin perustelluista syistä. Se ei ole perustelu, että on uusi valtuusto, totesi Jukka Anttila (kesk).

Äänin 35-16 päätettiin, että aloitetta ei palauteta uudelleen käsiteltäväksi.

Hanke on aikataulutettu siten, että suunnittelu ajoittuu vuosille 2023-2024 ja rakentaminen vuosille 2025-2026.