Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudistunut joukkue jätti viime kauden pettymyksen taakseen – SB-Pron tavoitteena SM-mestaruus

SB-Pron tavoitteena kuluvan kauden päätteeksi on olla kirkkaimmalla pallilla SM-mestareina.

Nurmijärven salibandylupaus SB-Pro on onnistunut jättämään viime kauden pettymyksen taakseen, sillä meneillä oleva kausi on lähtenyt käyntiin huomattavasti paremmilla tuloksilla. Uusi kausi toi mukanaan myös suuren osan uusia tai joukkueeseen palanneita pelaajia sekä uuden valmennustiimin yhtä henkilöä lukuun ottamatta.

SB-Pron väreissä ensimmäistä kautta pelaava Milja Alanko kehuu joukkueen yhteishenkeä ja lämminhenkisyyttä.

– Meillä on joukkueellinen hyviä pelaajia, jotka haluavat tehdä tosissaan, jolloin on helppoa pelata itsekin, Alanko sanoo.

Hän on pelannut salibandya siitä asti, kun maila pysyi pienen tytön kädessä. Harrastus on myös syynä Nurmijärvellä asumiseen. Alanko muutti Tampereelta maalaiskuntaan pelipaidan vaihduttua SB-Pron paitaan.

Vaikka uusi kausi toi monia uusia pelaajia tullessaan, myös entisiä riittää. Yksi heistä on joukkueen kapteenina toimiva Anu Raatevaara.

– Kapteenina oleminen on ollut todella kivaa ja opettavaista, vaikkakin erilaista. Jaan kapteenin roolin Laura Hietamäen kanssa.

Hänen mukaansa parasta lajissa on joukkue sekä yhdessä tekeminen ja yhteisten tavoitteiden asettaminen.

– Lähdemme hakemaan SM-mestaruutta. Kirkkain mitali on aina tavoitteena, Raatevaara sanoo.

Hänen mukaansa uudistunut joukkue hitsaantui nopeasti yhteen.

Liigajoukkueen päävalmentaja Janne Kangasluoma sanoo kauden lähteneen hyvin käyntiin ja saneen positiivisen startin.

– Uudistuneessa joukkueessa on niin liigakokemusta omaavia kuin myös nuorempia pelaajia. Se on hyvä kombinaatio, hän sanoo.

Kangasluoma sanoo pelaajien nauttivan pelaamisesta, mikä puolestaan tuo tuloksia.

– Tämä on hyvä ja nälkäinen joukkue.

Viime kauden pettymys on selätetty. Pelitapaan on haettu hieman uusia elementtejä pyrkien huomioimaan joukkueen vahvuudet. Uudistunut joukkue ja valmennustiimi on tuonut kokonaisuuteen muutosta ja uusia haasteita.

– Tähän kauteen on lähdetty kehittämään joukkuetta pidemmällä tähtäimellä. Kokeneillekin pelaajille on tullut uudenlaista roolia ja vastuuta.

Kangasluoman mukaan hänen käsissään on joukkue, joka haluaa kehittyä. Viime kädessä toimiva yhteishenki on se, mikä kantaa eteenpäin.

– Joukkueesta huokuu peli-ilo, joka on saatu takaisin viime kauden epäonnistumisen jälkeen. Olemme uskaltaneet onnistua, hän sanoo.

Kangasluoma sanoo tällä hetkellä Suomen naissalibandyssa olevan valitettavan isoja tasoeroja. Tasoerot ovat hulppeat sekä a että b-liigassa.

– Liiga saisi olla kovempitasoinen kaiken kaikkiaan. Osaan joukkueista on keskittynyt paljon hyviä pelaajia, minkä takia osassa heitä ei ole niin paljoa.

Tästä huolimatta SB-Prolla on useampi paha vastus. Kaudelle tavoitteeksi on valmentajan mukaan asetettu pysyminen play off -tasolla, jonne joukkue pääsi viime kaudella rimaa hipoen.

– Pelejä pitää voittaa vielä aika monta, vaikka hyvin on mennyt. Hyvää peliä pitää pystyä jatkamaan. Runkosarjaa on kuitenkin vielä kaksi kolmasosaa jäljellä.

Kangasluoma muistuttaa, että työ liiganaisissa on yhä kesken, sillä omaa peliä tulee kehittää edelleen.

– Alkukausi on osoittanut, että olemme hyvällä polulla. Pystytään pelaamaan hyvää peliä, Kangasluoma toteaa.

Hän kehuu joukkueen tahtotilaa ja halua tehdä asioita. Lisäksi joukkue on nöyrä.

– On palkitsevaa nähdä, miten pystymme joukkueena saavuttamaan tavoitteita, joita asetamme. Avain pelaamiseen on hyvät maalivahdit, ei vain kenttäpelaajat.