Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli Nurmijärvellä 12,5. Se on valtakunnan tasoa, sillä koko maassa äänestysprosentti oli 12,7.
Neljän vuoden takaisiin vaaleihin verrattuna laskua tapahtui niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Tuolloin Nurmijärven äänestysprosentti oli 15,3 ja valtakunnallinen 14,4 prosenttia.
Tänä vuonna nurmijärveläisistä ennakkoon kävi äänestämässä yli puolet äänioikeutetuista eli 52,6 prosenttia.
16–17-vuotiaiden äänestysprosentti oli 4,9 Nurmijärvellä ja valtakunnallisesti 6,9.
Nurmijärvellä kirkkovaltuustoon valittiin 33 edustajaa. Kirkkovaltuustosta vaihtui puolet, sillä valituista 17 on uusia.
Nurmijärven ääniharava oli Seppo Ahonen (131 ääntä). Hän oli ehdolla Kokoomuksen ehdokaslistalla Kirkko meille jokaiselle.
Seuraavina tulivat Markku Jalava (118 ääntä) myös Kokoomuksen listalta sekä Sirpa Rantala (103 ääntä) ja Päivi Toivomäki (100 ääntä) Keskustan listalta eli Kirkko kuuluu kaikille.
Kirkko saa olla kirkko.
Pienin äänimäärä, jolla pääsi varsinaiseksi valtuutetuksi, oli 26. Sen sai Einar Arnkil, joka oli Kokoomuksen listalla.
Ääniharava Seppo Ahonen oli yllättynyt saamastaan äänimäärästä, sillä edellisissä vaaleissa hän pääsi kirkkovaltuustoon 78 äänellä. Alkava kausi on hänelle neljäs.
– Äänimäärä on kasvanut vuosien varrella. Muutin Nurmijärvelle 15 vuotta sitten. Silloin olin vielä töissä, kertoo uransa sotilaspappina tehnyt Ahonen.
– Vasta eläkkeelle jäätyäni aloin tutustua kuntaan ja minulla alkoi olla aikaa toimia täällä.
Vuosien varrella Ahonen on mm. osallistunut vapaaehtoistyöhön ja tehnyt erilaisia avauksia seurakunnan toimintaan. Seurakunnan työssä hänen mielestään erittäin tärkeää on kohtaaminen.
– Opetellaan tervehtimään toisiamme niin työntekijät kuin valtuutetutkin.
Tervehtimisen hän laajentaa koskemaan kaikkea toimintaa.
– Nyt on paljon ohi puhumista ja ohi menemistä. Kirkko ei saa eristäytyä ja kulkea aitovierillä. Elävä seurakunta on läsnäolon seurakunta. Kohdataan ihmisiä ja kuljetaan rinnalla.
Ahosen mielestä kirkon on syytä uudistaa ja terävöittää monia toimintatapojaan sekä selkeyttää toimintaansa.
– Kirkko saa olla kirkko, jolla on oma tehtävänsä.
Tämä tehtävä ei Ahosen mielestä välttämättä kirkastunut esimerkiksi nyt käydyissä vaaleissa.
– Tarvitaan rohkeutta tulla takaisin juurille.
Töitä seurakunnan luottamuselimissä Seppo Ahonen odottaa innolla ja toivoo pääsevänsä myös vaikuttamaan eteen tuleviin haasteisiin.