Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat finalistit vuoden nurmijärveläiseksi vuosimallia 2022 – äänestä omaa suosikkiasi!

Vuoden nurmijärveläinen 2022 on joku heistä. Äänestys on käynnissä verkkosivuillamme.

On jälleen aika selvittää, kuka on Vuoden nurmijärveläinen -tittelin arvoinen. Nurmijärven Uutiset järjestää jo perinteeksi muodostuneen Vuoden nurmijärveläinen -äänestyksen nyt yhdeksättä kertaa.

Aiempien vuosien tapaan myös tänä vuonna ehdokaslistan laadinnassa on kuunneltu lukijoita, jotka pääsivät antamaan ehdotuksia jo ennen varsinaisen kisan alkua. Toimitus valitsi heidän joukostaan 10 finalistia. Vuoden nurmijärveläisen tulee olla henkilö, joka on tehnyt Nurmijärveä tai nurmijärveläisyyttä myönteisellä tavalla tunnetuksi. Omaa suosikkia äänestää voi jutun lopussa olevalla lomakkeella. Äänestysaika päättyy 11. joulukuuta.

1. Päivi Toivomäki

Toivomäki pitää puolisonsa kanssa Ylisjoen maitotilaa. Lukijoiden perusteluissa sanotaan Toivomäen tilan tuottavan hyvää kotimaista maitoa ja naudanlihaa sekä tilan pitävän aitoa maalaistunnelmaa keskellä ahdasta ja nykyaikaista kaupunkimaista asutusta. Tilanhoidon ohessa Toivomäki pitää suoramyyntiä tilalla.

2. Anu Murto

Doulana eli synnytystukihenkilönä kirkonkylällä työskentelevä Murto on ollut monen odottavan äidin tuki ja turva. Hän ryhtyi yrittäjäksi äitiyslomalla ja perusti Doulanu sekä Iltahyvinvointi yritykset. Lukijoiden mukaan Murto tarjoaa ainutlaatuisia hyvinvointipalveluita. Hänen työstään paistaa rakkaus ja intohimo työtään kohtaan.

3. Timo Lavikainen

Näyttelijänä tutuksi tullut Lavikainen on antanut monissa mainoksissa kasvot Nurmijärvelle. Hän oli mukana kunnan #Ilmiötekijät -kampanjassa, joka koostui muun muassa rekryvideoista. Lavikainen on asunut Nurmijärvellä kuusi vuotta.

4. Pekka "Peke" Helminen

Lukijoiden mukaan kyseessä on nurmijärveläinen sielu ja henki. Helminen on Facebook-ryhmä Nurmijärven puskaradion ylläpitäjä. Helminen on asunut koko ikänsä Nurmijärven kirkonkylällä.

5. Hannele Lauri

Nurmijärveläinen tunnettu pitkän uran tehnyt näyttelijä. Lauri viihtyy kotikunnassaan Nurmijärvellä, jossa hän on asunut vuosia. Lauri näytteli pääosaa viime vuonna ensi-iltansa saaneessa 70 on vain numero -elokuvassa.

6. Tanja Luostarinen

Lukijoiden sanojen mukaan Luostarinen on hyväntuulinen, huumorintajuinen, luotettava ja ahkera kahvilayrittäjä, joka on saanut Cafe Murun taas toimimaan vaikeiden koronavuosien jälkeen. Rajamäellä kahvilaa pitävä Luostarinen toivottaa asiakkaat aina hymyssä suin ovesta sisään.

7. Lea Hirvasniemi-Haverinen

Kivi-Juhlat viettää tänä vuonna 70. juhlavuottaan. Hirvasniemi-Haverinen on toiminut Kivi-Juhlien parissa vuosia ja lukijoiden mukaan tuonut hienosti esille näyttelemisen ilon ja riemun.

8. Tero Puha

Palkittu nurmijärveläinen kuvataiteilija, valokuvaaja ja elokuvantekijä, joka haluaa taiteellaan pystyä koskettamaan ja herättämään reaktioita ihmisissä. Puhalta ilmestyi syksyllä valokuvateos Intiimi valo. Kirjassa on hänen kuvaamia muoto- ja kehokuvia vuosilta 1994–2021.

9. Mikko Heikkilä

Koko ikänsä Nurmijärvellä asunut Heikkilä seurasi lapsesta asti isänsä kilpa-ajoa. Heikkilä voitti tänä vuonna rallin Suomen mestaruuden ja lähtee ensi kaudella keskittymään enemmän kansainväliseen uraan rallin parissa.

10. Jaakko Haanpää

Nurmijärveläinen 19-vuotias potkunyrkkeilijä palvelee parhaillaan Puolustusvoimissa Santahaminassa. Hän aloitti huhtikuussa varusmiehenä urheilukoulussa, joka on tarkoitettu huippu-urheilijoille. Haanpää osallistui potkunyrkkeilyn EM-kisoihin sijoittuen viidenneksi. 

Äänestysaika on päättynyt.