Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkotielle on asennettu nopeusnäyttötaulut – Valkjärventien näyttö korvattu uudella

Kirkkotielle Klaukkalaan on asennettu uudet nopeusnäyttötaulut parantamaan Professorintien ja Mäntysalontien suojatien liikenneturvallisuutta, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

– Suojatiellä kulkee paljon lapsia Professorintien ja Havumäentien suuntaan. Lisäksi suojatien kautta kuljetaan muun muassa Professorintien päiväkotiin. Kirkkotiellä on voimassa nopeusrajoitus 40 km/h, jonka tehostamiseksi ajorataan maalattiin nopeusrajoitusmerkintöjä kesällä, tiedotteessa sanotaan.

Nopeusnäyttö tallentaa jokaisen ohiajavan ajoneuvon nopeuden, vaikkei näyttö näytä jokaisen ajonopeutta. Kuljettajan ajaessa nopeusrajoituksen mukaan näytössä vilkkuu vuoroin hymyilevä hymiö ja ajonopeus. Pienellä ylinopeudella näyttö esittää vuoroin nopeusrajoitusta ja ajonopeutta. Suuremmilla ylinopeuksilla ajonopeutta ei näytetä, vaan näytössä vilkkuu vain vihainen hymiö.

Nopeusnäyttötaulut koetaan tehokkaaksi tavaksi hillitä ajonopeuksia, muistuttaen kuljettajia voimassa olevasta nopeusrajoituksesta. Nurmijärvellä on 21 kiinteää nopeusnäyttötaulua sijoitettuna maanteiden varsilla olevien koulujen läheisyyteen. Kirkkotien näytöt ovat ensimmäiset kadulle kiinteästi asennetut näytöt.

Valkjärventieltä ja Yli-Lepsämäntieltä on pitkään puuttunut nopeusnäytöt. Näytöt olivat rikkoontuneet ja komponenttipulan vuoksi uusien näyttöjen toimittaminen on viivästynyt. Valkjärventielle on jo asennettu uusi näyttö ja Yli-Lepsämäntien näyttö asennetaan lähiaikoina.

Lisäksi kunnalla on yksi siirrettävä nopeusnäyttötaulu, jonka sijoituspaikat päätetään palautteiden perusteella. Siirrettävä näyttö on kohteessa 1–2 viikon ajan.