Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Reservin ikärajan nostaminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle

Päätös puolustusvoimien reservin ikärajan nostamisesta siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, kertoo Uutissuomalainen. Puolustusministeriön yksikönjohtajan, prikaatikenraali Sami Nurmen mukaan ikärajan mahdollinen nostaminen vaatisi lakimuutoksia, eikä niitä ehditä tehdä ennen eduskuntavaaleja.

– Hanke on saatu hyvin käyntiin. Päätökset menevät lähivuosille, koska ajatuksena tällä hetkellä on mahdollisuuksien mukaan niputtaa reservin ikärajatarkastelu laajempaan kokonaisuuteen, Nurmi sanoo Uutissuomalaiselle.

Kokonaisuus sisältäisi myös vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämisen, miesten ja naisten yhteiset kutsunnat sekä reserviläisten ja varusmiesten nykyistä joustavamman käytön esimerkiksi virka-aputehtävissä.

Nurmen mukaan asevelvollisuuden kehittämisaikatauluun ja sisältöön vaikuttaa myös esimerkiksi se, miten seuraavassa hallitusohjelmassa asiaan otetaan kantaa.