Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jonot varhaiskasvatukseen niin suuria, että uusia lapsiryhmiä perustettava – alle 3-vuotiaiden hakemuksia otetaan vastaan yhä enenevissä määrin

Pienten lasten varhaiskasvatuspaikat täyttyvät kunnassa nopeasti ja jonoja riittää.

Reilun vuoden ikäinen Alvar kirmaa tottuneesti Pilke Matilda -päiväkodin tiloissa. Alle 3-vuotiaiden päiväkotiryhmässä elokuussa aloittanut Alvar on sopeutunut uuteen arkeensa todella hyvin. Päiväkodissa pieni mies käy neljästi viikossa, perjantait hän viettää kotona.

– Alvar on hoidossa kahdeksan tuntia päivässä. Ensimmäisen viikon aikana hän nukkui huonosti, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa. Aamulla, kun pojan tuo hoitoon hän jää hymyssä suin leikkimään, Alvarin isä Atte Vikman sanoo.

Alvar aloitti päivähoidon vuoden ikäisenä. Syynä oli Vikmanin mukaan taloudellinen puoli.

– Vanhempainraha ei ole kovin kummoinen.

Isä kuvailee poikaansa vauhtiveikoksi, joka osaa osoittaa vanhemmilleen mieltään kotona, mutta päiväkodissa käyttäytyy aina hyvin. Päivähoidon alkaessa Alvar ei vielä kävellyt, mutta pian jalat alkoivat kantaa ja nyt mennään lujaa. Atte Vikman uskoo muiden ryhmässä olevien lasten esimerkin vauhdittaneen kävelemään lähtemistä.

– Haimme ensisijaisesti tähän päiväkotiin ja onneksemme täältä vapautui tilaa ja Alvar sai paikan, Vikman sanoo.

Yksi toive Vikmanilla on kuitenkin pienten lasten vanhempien työnantajille.

– Alvar ehti olla kolme viikkoa täällä ilman mitään, mutta sitten alkoi tulla tautia toisen perään. Toivoisin työnantajan suunnalta ymmärrystä, että vanhempi voisi olla poissa kunnes lapsi on täysin terve, ettei hän levitä päiväkodisa tautia muihin lapsiin, hän sanoo.

Pilke Matildassa alle 3-vuotiaiden ryhmässä on yhtäaikaisesti paikalla maksimissaan 12 lasta, neljä lasta yhtä kasvattajaa kohden.

Vanhempainraha ei kovin kummoinen.

Lapset ovat 1–2-vuotiaita, suurin osa heistä noin 1,5-vuotiaita.

– Pienten ryhmään on tällä hetkellä jonoa ensi vuoden puolelle, pienten paikat täyttyvät siis nopeasti. Uudet hakemukset ovat pääosin alle 3-vuotiaille, päiväkodin johtaja Kaisa Mäki sanoo.

Hänen mukaansa yhä nuorempien lasten hoidon aloittaminen ei ole toistaiseksi kyseisessä päiväkodissa näkynyt, mutta muissa yksiköissä on tänä syksynä aloittanut myös alle vuoden ikäisiä lapsia.

– Lapsen oikeus varhaiskasvatukseen alkaa sen kuukauden alusta, jolloin lapsi täyttää yhdeksän kuukautta. Pyrin suunnittelemaan niin, että ryhmässä ei kerrallaan olisi montaa alle vuoden ikäistä, jotta ikäjakauma olisi tasaisempi. Osa siis olisi jo omatoimisempia, osa harjoittelee näitä taitoja enemmän. Lapsen ei tarvitse osata kävellä tai syödä itse aloittaakseen päiväkodissa, kaikkia näitä taitoja harjoitellaan täällä, Mäki sanoo.

Alle 3-vuotiaiden ryhmässä työskentely vaatii Mäen mukaan työntekijöillä erityistä herkkyyttä lasten tarpeille, lämmintä syliä ja välillä kekseliäisyyttä suunnitella juuri pienille sopivaa pedagogisesti perusteltua toimintaa.

– Päiväkotitaipaleen aloitus on uutta ja jännittävää myös vanhemmille ja työntekijät osaavat huomioida tämän kannustamalla ja tsemppaamalla. Viestejä lähetetään usein puolin ja toisin, että miten aamu on lähtenyt sujumaan, Mäki sanoo.

Lasten vanhemmat tekevät päätöksen lapsen varhaiskasvatuksen aloittamisesta perheen tilanteen mukaisesti, jonka vuoksi varhaiskasvatukseen osallistumisen aloitusikä vaihtelee 10 kk – 5 vuoden välillä.

– Viime vuosien aikana on ollut todettavissa, että alle 3-vuotiaiden lasten hakemuksia varhaiskasvatukseen otetaan vastaan yhä enenevissä määrin. Uuden perhevapaauudistuksen myötä huoltajilla on oikeus hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa siitä kuukaudesta alkaen, jolloin lapsi täyttää yhdeksän kuukautta. Näin ollen keväästä 2023 alkaen varhaiskasvatukseen tullee lapsia vielä hieman nykyistä pienempinä, Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Marianna Kokko sanoo.

Lasten varhaiskasvatukseen osallistumisen aikaistumiseen ovat todennäköisesti vaikuttaneet useat varhaiskasvatusta koskevat lakimuutokset (mm. lapsen oikeus varhaiskasvatukseen sekä asiakasmaksujen pieneneminen) sekä yhteiskunnallinen tilanne, joka tukee erityisesti pienten lasten äitien työllistymistä, Kokko uskoo.

– Nykyinen yhteiskunnallinen tilanne sekä kaiken kaikkiaan kustannusten nouseminen on todennäköisesti yksi vaikuttava tekijä huoltajien aikaisempaan työhön palaamiseen.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen pieneminen on myös mahdollistanut monelle perheelle maksuttoman tai aiempaa selkeästi pienemmän maksun, joka todennäköisesti on vaikuttanut huoltajien päätökseen hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa.

Tarvitseeko alle 3-vuotias enemmän hoitajia kuin vanhemmat lapset?

– Henkilöstön mitoituksesta määrätään Valtioneuvoston asetuksella varhaiskasvatuksesta (753 /2018). Asetuksen mukaisesti päiväkodissa tulee kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä olla vähintään yksi henkilö, jolla on varhaiskasvatuslain säädetty ammatillinen kelpoisuus, enintään seitsemää enemmän kuin viisi tuntia päivässä varhaiskasvatuksessa olevaa kolme vuotta täyttänyttä lasta kohden. Enintään neljää alle kolmivuotiasta lasta kohden tulee päiväkodissa kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä olla vähintään yksi henkilö, jolla on edellä tarkoitettu ammatillinen kelpoisuus, Kokko vastaa.

Näin ollen alle 3-vuotiaille lapsille tulee mitoittaa enemmän varhaiskasvatuslain mukaista henkilöstöä kuin yli 3-vuotiaille.

Pienten lasten varhaiskasvatuspaikoista on ollut pulaa. Kokon mukaan Nurmijärvellä on otettu uusia hakemuksia vastaan syksyn 2022 aikana runsaasti, jonka vuoksi valmistellaan useiden varhaiskasvatusyksiköiden osalta järjestelyjä uusien lapsiryhmien perustamiseksi.

Tilanne on samankaltainen Kirkonkylän, Rajamäen ja Klaukkalan alueilla. Kaikilla alueilla avataan uusia ryhmiä sekä olemassa oleviin päiväkotitiloihin että uusiin käyttöön otettaviin tiloihin, sillä nykyiset ryhmät ovat Kokon mukaan jo alkusyksyn aikana täyttyneet.

Varhaiskasvatuksen työntekijöiden jaksamiseen vaikuttaa tällä hetkellä lasten ikää merkittävämmin erittäin haasteellinen rekrytointilanne ja sijaispula.

– Nämä vaikuttavat arjen järjestelyihin ja sujuvuuteen heikentävästi päivittäin, Kokko muistuttaa.