Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen terveysasema saakin jäädä? – Toimipisteistä luopuminen poistettiin aluevaltuuston investointisuunnitelmasta

Päätökset terveysasemien tulevaisuudesta tehdään kuitenkin vasta ensi vuonna.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuusto poisti investointisuunnitelmasta maininnan 3,4 miljoonan euron säästöistä, joiden katsottiin syntyvän luopumalla vuokralla olevista terveysasemien tiloista.

Käytännössä säästöjen on tulkittu merkitsevän luopumista Rajamäen terveysasemasta, Kellokosken ja Jokelan terveysasemista Tuusulassa, sekä Pornaisten terveysasemasta. Investointisuunnitelmassa tätä ei ole kuitenkaan sanottu suoraan.

Se, että näitä tarkasti ottaen 3 390 000 euron säästöjä ei sisällytetty suunnitelmaan ei vielä tarkoita etteikö tiloista mahdollisesti luovuta. Aluevaltuusto päättää tilojen kohtalosta hyväksyessään palveluverkkosuunnitelman ensi keväänä.

Poistopäätös tehtiin äänestyksellä numeroin 38–29, yksi tyhjä. Poistamista esitti hyvinkääläinen Olli Savela (vas.) ja sitä kannattivat mäntsäläläinen Satu Lampi (ps.) ja järvenpääläinen Mimmi Launiala (vihr.).

Investointisuunnitelma on vasta suunnitelma, eli siinä olevia linjauksia voi muuttaa toiseksi. Ja epäselvää on sekin, mitä 3,4 miljoonan euron säästö merkitsisi. Se ei välttämättä kohdistuisi juuri näihin terveysasemiin, aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok.) sanoo.

–  Säästöjä etsitään kaikkialta Keusoten vuokrakannasta. Meidän vuokramenomme ovat 32 miljoonaa euroa vuodessa. Tässä puhutaan noin 10 prosentin säästöistä vuokratuloihin, Perttu sanoo.

Se, mitä vuokratiloista luopuminen olisi merkinnyt on hämärää aluevaltuutetuillekin.

Valtuutettu Laura Alkula (vihr.) kysyi asiaa valtuustossa.

– Olisi kohtuullista kertoa, mistä tiloista ollaan luopumassa, hän sanoi.

Virkahenkilöstöltä ei kuitenkaan tullut selkeää vastusta hänen kysymykseensä. Mahdollisia säästökohteita etsitään vielä.

– Investointisuunnitelmalla yritetään ohjailla valtuutettuja sitoutumaan siihen, että Rajamäki, Jokela, Kellokoski ja Pornainen suljetaan. Niitä kuitenkin tarvitaan esimerkiksi ikäihmisten palvelujen turvaamiseksi, voittaneen muutosesityksen tekijä Olli Savela sanoi.