Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nukarin Malja 2022 Raalan-Nukarin Martoille – käsityökulttuurin ylläpitämistä, neuleita vastasyntyneille ja tikkupullia isommille lapsille

Nukarin Malja 2022 on saanut Raalan-Nukarin Martat ry, kerrotaan Nukarin kylätoimikunnan tiedotteessa. Malja luovutettiin Marrasmeiningit kylätapahtumassa 27. marraskuuta.

Vuonna 1948 perustetulle yhdistykselle ojennettiin maljan lisäksi kukat ja kunniakirja.

Perusteluina mainittiin Marttojen pitkäjänteinen työ kyläyhteisön hyväksi. Martat ovat osoittaneet merkittävää talkoohenkeä neuloessaan tumppuja, pipoja ja villasukkia niin vastasyntyneille Hyvinkään sairaalaan kuin ikäihmisille palvelutaloihin.

Yhdistys on huolehtinut lukuisista kahvituksista, järjestänyt syysiltamia, kotiseututapahtumia ja pitänyt pop up ravintolaa.

Martat kannustavat kylän lapsia ja nuoria käsityökulttuurin ylläpitämiseen jakamalla vuosittain stipendin Nukarin ja Karhunkorven kouluissa.

– Nukarilaiset lapset muistavat varmasti kylän siivoustalkoiden yhteydessä herkulliset tikkupullat laavulla, joita Martat ovat meille siellä tarjonneet, tiedotteessa sanotaan.

Ensimmäinen Nukarin Malja luovutettiin 1981 Lars Erik Lindelöfille.

Tämän jälkeen Nukarin Malja on luovutettu vuosittain nukarilaiselle henkilölle, yhteisölle tai ryhmälle, joka on osoittanut merkittävää toimintaa kylän asioiden hoidossa tai kylän tunnetuksi tekemisessä.

Nukarin Maljan saajan päättää Nukarin kylätoimikunta. Vuoden 2021 Nukarin Maljan sai pitkän linjan kylänmies Veijo Musakka.