Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityinen hoivakoti aloittaa Kirkonkylällä – asumispalveluja 42 ikäihmiselle

Asumis- ja hoivapalvelualan yritys Hoivamme avaa hoivakodin Nurmijärven kirkonkylälle. Vehnäpellontielle Krannilaan rakenteilla oleva 42-paikkainen hoivakoti valmistuu tammikuussa.

– Rakennustyöt ovat jo pitkällä, ja rakennuksen luovutus tapahtuu tammikuun alkupuolella. Tarkoitus on, että alamme ottamaan asukkaita vastaan tammikuun 23. päivä alkavalla viikolla, kertoo hoivakodin johtaja Niina Hellsten.

– Hoivakotiin tulee 12 palveluasumispaikkaa ja 30 tehostetun asumispalvelun paikkaa. Jokaisella asiakkaalla on oma huone wc- ja peseytymistiloineen ja yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, hän jatkaa.

Palveluasuminen tarkoittaa Hellstenin mukaan sitä, että asukas ei tarvitse ympärivuorokautista hoivaa. Palveluasumispaikalla asuvan tulee myös pärjätä yhden työntekijän hoivalla. Tehostetun asumispalvelun paikat tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa.

Asukkaaksi Nurmijärven Hoivamme-hoivakotiin tullaan joko tilaajan kautta, joka Nurmijärvellä tarkoittaa pääasiassa Keusotea, tai itse maksavana asiakkaana. Ensimmäinen tapa on Hellstenin mukaan yleisempi.

– Keusote onkin varannut alustavasti kaikki tehostetun asumisen paikat. Se myös määrittelee varaamilleen paikoille tulevat asukkaat, palveluntuottaja ei pääse osalliseksi prosessiin, Niina Hellsten kertoo.

Asukkaiden vastaanotto alkaa 23.1. alkavalla viikolla.

Nurmijärven Hoivamme-hoivakotiin rekrytoidaan parhaillaan työntekijöitä. Käynnissä olevat rekryt ovat auki marraskuun loppuun. Hoivakodin työvoima on Hellstenin mukaan kokeista ja apulaisista lähtien omaa.

– Olen saanut kymmeniä hakemuksia ja pitänyt valtavan määrän työpaikkahaastatteluja. Hakijoiden määrä suhteessa toimialan tilanteeseen ilahduttaa.

Hellsten uskoo, että yrityksen uudenlaisella toimintatavalla on vaikutusta hakijoiden reiluun määrään.

– Etsimme sitoutuneita työntekijöitä, jotka haluavat olla kanssamme mukana tekemässä lämmintä ja laadukasta ikäihmisten hoivatyötä. Työvoimaa ja työpanosta halutaan arvostaa mahdollisuudella osakkuuteen. 49 prosenttia yhtiön osakkeista on työntekijöiden omistuksessa.

Osakkuus on työntekijöille vapaaehtoista, eikä sitä varten tarvita pääomaa tai pankkilainaa.

Hakijoiden joukossa on Hellstenin mukaan paljon nurmijärveläisiä, mutta myös muualta tulevia.

– Tällä hetkellä rekrytoin henkilökuntaa sen mukaan, että asumispaikoista 30 on varattu. Jos asukkaita tulee enemmän, rekrytoimme enemmän henkilökuntaa.

Hoivamme avasi ensimmäisen hoivakotinsa syyskuussa 2022 Mäntsälään. Hoivakoteja avautuu tulevana vuonna Nurmijärven lisäksi ainakin Kuopioon, Tuusulan Kellokoskelle sekä Karkkilaan.

Keusoten ikäihmisten ympärivuorokautisten palvelujen päällikkö Johanna Kiianmies vahvistaa Keusoten varanneen alustavasti kaikki Nurmijärven Hoivamme-hoivakodin tehostetun asumispalvelun paikat.

– Myös Hoivamme Oy:n palveluasumisen paikat kiinnostavat meitä. Haluamme ehdottomasti sijoittaa asiakkaitamme uusiin, keskeisellä sijainnilla oleviin nykyaikaisiin tiloihin, Kiianmies sanoo.

Hänen mukaansa parhaillaan katsotaan, ketkä asumispalvelupaikkaa odottavista hyötyvät Hoivamme-hoivakodin tyyppisestä paikasta, jossa on ensin mahdollista asua yhteisöllisessä asumisessa ja siirtyä siitä tarpeen vaatiessa tehostettuun asumiseen.

– Keski-Uudellamaalla on parhaillaan hankala tilanne, sillä yksityisillä toimijoilla on keskimäärin 45 paikkaa täyttämättä, koska hoitajia ei ole riittävästi, Kiianmies kertoo.

23. marraskuuta tehostetun asumispalvelun paikkaa jonotti 70 keusoten alueen asukasta. Viisi alueen asukasta jonotti palveluasumispaikkaa.

Oikaisu (tehty 1.12.): Jutussa oli alun perin väärän rakennuksen kuva. Kyseisessä kuvassa oli samalla alueella oleva YIT:n rakenteilla oleva rakennus.