Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten sarjalippukokeilu muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi – lipputuotteen nimi vaihtuu

Kunnan tukema Nuorten sarjalippu Nurmijärvi-Helsinki saa jatkoa vuoden 2023 alusta lähtien ja samalla lippu muuttuu kokeilusta toistaiseksi voimassaolevaksi. Asiasta päätti tekninen lautakunta viime kokouksessaan.

Nyt tehty päätös on jatkoa toukokuun 2021 päätökselle. Tekninen lautakunta päätti tuolloin nuorisosarjalipun käyttökokeilusta joukkoliikenteessä. Kokeilua päätettiin jatkaa vuoden 2022 loppuun asti. Aloite nuorisosarjalipusta on tullut alunperin nuorisovaltuustolta.

Kunnallistekniikan suunnittelussa on seurattu nuorisosarjalipun käyttöä. Sitä on ostettu vähimmillään 12 kpl/kk ja enimmillään 35 kpl/kk. Kunta osallistuu nuorisosarjalipun kustannuksiin ja liikennöitsijän lipputulomenetyksiin 12,50 eurolla/lippu. Kunnan kustannukset nuorisosarjalippuun osallistumisesta ovat vaihdelleet 150 eurosta 437,50 euroon kuukaudessa.

Nuorisosarjalippukokeilu aloitettiin kesäkuussa 2021, jolloin kunnan vuoden 2021 kokonaiskustannukset nuorisosarjalippuun osallistumisesta olivat 1 437,50 euroa. Kunnan vuoden 2022 kokonaiskustannukset nuorisosarjalippuun osallistumisesta ovat olleet aikavälillä tammikuu-lokakuu 3 212,50 euroa.

Liikennöitsijä on antamassa nuorisosarjalipulle uuden nimen Nuorten sarjalippu Nurmijärvi-Helsinki. Lipputuotteen nimi perustuu siihen, että nimi kertoo pisimmän matkan, jonka lipulla voi matkustaa. Nuorten sarjalipulla Nurmijärvi-Helsinki voi edelleen matkustaa Helsingin lisäksi myös Vantaalle, Espooseen, Tuusulaan ja Hyvinkäälle ja lippu on voimassa myös kunnan sisäisissä matkoissa.

Lippu on tarkoitettu 12–18-vuotiaille ja se sisältää 10 kpl matkoja. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä alkaen ja sen hinta on tällä hetkellä 42 euroa.

Liikennöitsijä on ottanut käyttöön 15.10.2022 alkaen myös Nurmijärven kunnan sisäisen nuorisosarjalipun, joka on 10 matkan mobiilisarjalippu 12–18-vuotiaille. Lippu on voimassa vuoden ajan ostopäivästä lukien ja sen hinta on 26 euroa. Asiakkaat ovat toivoneet kunnan sisäistä nuorisosarjalippua, koska käteisellä maksaminen on päättymässä joukkoliikenteessä 1. joulukuuta alkaen, eikä nuorille ole erikseen tarjolla mobiilikertalippua. Kunta ei ole tukemassa kunnan sisäistä nuorisosarjalippua.