Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite aurinkopaneelien käyttöönotosta valmistellaan uudelleen – Nurmijärven Sähkön yhteistyöhalukkuus selvitettävä tarkemmin

Valtuustoaloite aurinkopaneelien käyttöönotosta palautuu uudelleen valmisteluun. Tekninen lautakunta päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Aloitteen palauttamista uudelleen valmisteluun esitti Juuso Jaakola-Siimes (kesk.) ja hänen esitystään kannattivat Minna Jokinen (kesk.), Jaana Diakite (kok.) ja Jussi Jalava (kok.)

Uudelleenvalmistelussa tulee muutosesityksen tekijän mukaan käydä perusteellisemmin läpi Nurmijärven Sähkö Oy:n kanssa sen haluttomuus tehdä yhteistyötä kunnan kanssa. Tilakeskus on kertonut tekevänsä jatkuvaa yhteistyötä Nurmijärven Sähkö Oy:n kanssa. Keskeisessä roolissa on haja-alueen kiinteistökohteiden lämmöntoimitus. Nurmijärven Sähkö Oy on ilmoittanut, että se on valmis ostamaan ylijäämäsähköä, mutta ei muutoin osallistu kunnan aurinkosähköprojekteihin.

Aurinkosähköpaneelien käyttöönottoa koskevan aloitteen takana on vihreiden valtuustoryhmä ja viisi muuta kannattajaa. Aloitteessa esitetään, että nyt rakennettavien kunnan omistamien kiinteistöjen katolle asennetaan aurinkopaneelit yhteistyössä Nurmijärven Sähkön kanssa. Aloitteessa esitetään myös sopimusta energian otosta verkkoon varastoon, jolloin se on mahdollista saada käyttöön silloin, kun aurinko ei tuota energiaa. Aloitteen mukaan myös olemassa olevissa kiinteistöissä tulee saneerausten ja peruskorjausten yhteydessä tutkia mahdollisuus aurinkopaneelien käyttöönottoa.

Teknisen lautakunnan esittelytekstin mukaan aurinkopaneelien lisäämistä projekteihin on ajoittain yritetty, mutta hankkeet ovat kaatuneet aina määrärahojen puutteeseen. Viimeisin hanke oli Monikko Klaukkalassa, mutta kohteeseen varattu investointimääräraha ei riittänyt. Kunnanviraston peruskorjaukseen on myös suunniteltu aurinkopaneeleita, mutta hankkeen rinnalla harkitaan uudishanketta johtuen laajasta korjaustarpeesta ja tilatarpeiden muutoksesta.

Alkuperäisessä päätösesityksessään teknisen lautakunta esitti kunnanhallituksella ja edelleen valtuustolle, että uudet kiinteistöt varustetaan aurinkosähköjärjestelmällä silloin, kun se osoittautuu taloudellisesti kannattavaksi ja teknisesti mahdolliseksi. Nyt tehdyn päätöksen mukaan aloite aurinkopaneelien käyttöönotosta palautuu kuitenkin uudelleen valmisteltavaksi.