Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Venus -elokuvan kuvauksissa kohdanneet Laura ja Juha: ”Pitkä parisuhde vaatii sitkeyttä”

Nurmijärvellä Klaukkalassa asuvien Laura Rantaniemen, 42, ja Juha Niskan, 45, tuttavuus, joka syveni myöhemmin rakkaudeksi ja pitkäksi parisuhteeksi sai alkunsa menestyskomedia FC Venuksen kuvauksissa Porissa vuonna 2005.

– Työskentelin kuvauksissa maskeerauksen assistenttina, kamerahommissa työskennellyt Juha kiinnitti huomioni tai etenkin hänen pohkeensa. Muistan ajatelleeni: Camo shortsit ja maiharit ja mitkä pohkeet!

Juha on kotoisin Torniosta ja Laura Kankaanpäästä. Lauraan Juhan ruotsin kielen osaaminen teki vaikutuksen.

– Olin, että vau mies on Torniosta ja puhuu ruotsia. Minulle ruotsi oli koulussa vaikeaa englannin ollessa helppoa. Tunsin myös, että tässä on mahtava tyyppi hänen tietäessä ne seudut Keminmaalla, joissa vietin nuorena kesiä.

Juha oli elokuvan kuvauksen aikaan kihloissa, joten suhde ei vielä tässä kohtaa lähtenyt lentoon.

– Tykkään jutella naisten kanssa sekä nauratin kaikkia, joten en ajatellut siinä olevan muuta, Juha sanoo.

Juha erosi muutamaa kuukautta myöhemmin. Orastava suhde Lauraan vei Juhaa vierailuille Tampereelle.

– Ehkä Laura vauhditti sitä, että rupesin käymään kavereiden luona bilettämässä Tampereella. Samalla kävin Lauran luona kahvilla.

Yhdessä pari alkoi olla tosissaan kaksi vuotta myöhemmin Juhan muuttaessa Helsingistä Lauran luokse Tampereelle.

Vuonna 2009 he päättivät ostaa omakotitalon Toijalasta, jotta olisivat töiden vuoksi lähempänä Helsinkiä.

Juha kosi minua jäätävän riidan päätteeksi polvistuen viereeni.

Naimisiin pari meni vuonna 2012. Kosinta oli tapahtunut Lauralle yllättävässä tilanteessa.

– Juha kosi minua jäätävän riidan päätteeksi polvistuen viereeni. Sanoin hänelle, ettet kai nyt aio kosia ja siinä vähän liikutuin. Hänellä oli päällään verkkarit, sieltä verkkareiden taskusta hän kaivoi sormusrasian, jonka päälle oli taskusta tarttunut nöyhtää.

Juha kertoo heidän päättäneen hääpäiväksi lokakuisen lauantain, jolloin uskoivat kavereiden pääsevän varmimmin paikalle.

– Meillä oli sairaan hauskat juhlat. Juuri sellaiset mitä haluttiin, Laura sanoo.

Pariskunta kertoo heitä yhdistävän sosiaalisuuden lisäksi aktiivisuuden. Iän karttuessa he kuvailevat viihtyvänsä yhä enemmän kotona ja nauttivansa kodin rauhasta.

Naimisiin menon jälkeen parin elämää varjosti vuosien ajan lapsettomuus. Tämä ajanjakso ei heitä erottanut, vaan he pystyivät tukemaan toisiaan. Perheeseen syntyi tytär hoitojen jälkeen loppuvuodesta 2018.

– Synnytyksen jälkeen minulle tuli huolia, varmistelin hengittääkö Venni nukkuessaan, kärsin baby bluesista. Aloitin terapian, jossa löysin itseni takaisin, se oli pään sisäistä tutkiskelua. Juha jaksoi tukea minua, kiittää Laura.

Perhe on asettunut Nurmijärvelle Klaukkalaan, joka valikoitui asuinpaikaksi sopivan sijaintinsa vuoksi ja täällä perhe kertoo viihtyvänsä.

Laura ja Juha työskentelevät molemmat edelleen samalla alalla kuin tavatessaan. Työt voivat viedä heidät perheestä pitkiksikin ajoiksi erilleen. He kertovat ymmärtävänsä toistensa työtä. Lapsenhoitoapua perhe saa vanhemmiltaan.

– Kuvauksissa eletään omassa kuplassa ja kotona arki sujuu tavalliseen tapaan. Meillä on täydellinen luottamus toisiimme, Juha ja Laura kertovat.

Juha kokee Lauran opettaneen hänelle avoimuutta. Laura kertoo Juhan olevan tosi positiivinen, hänen ollessaan ailahtelevaisempi.

Laura iloitsee Juhan pihiydestä, hän pitää perheen ja yhteisen yrityksen talouden suitsista kiinni.

– Isäni on vielä pihimpi, Juha nauraa vierellä ja jatkaa kertoen omista neurooseistaan.

– Neuroosit on hauskoja. Kaiken pitää kotona olla tip top, jotta voin tehdä etätöitä.

Pariskunta kertoo kotitöiden jakautuvan sopuisasti. Muuten riitoja voi syntyä Lauran ja Juhan mukaan tosi lapsellisistakin pienistä aiheista kuten siitä millaisia pyyhkeitä heillä tulisi olla.

– Jutellaan aina ne asiat eikä kumpikaan mene vierashuoneeseen nukkumaan riidan takia, Laura sanoo.

Laura ja Juha täydentävät toisiaan kertoessaan kuinka kokevat ihmisten eroavan helposti nykyisin. Heidän mielestään suhteissa tarvitaan enemmän sitkeyttä.

– Uskon perinteiseen kuvioon, että parisuhde on elämän mittainen matka, ihmiset vain muuttuvat vuosien varrella ja tämä on normaalia, kertoo Juha ja jatkaa ettei toista pidä yrittää muuttaa, ainoastaan itseään voi muuttaa.

Laura täydentää, ettei suhteessa pikkuasioista kannata koko ajan olla sanomassa.

– Suosittelen muistamaan sanonnan, että kohtele muita samalla tavalla kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, Juha sanoo.

2012

Pariskunta meni naimisiin vuonna 2012.