Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Premix Oy:n Pihka-polyamidi tekstiiliteollisuuden käyttöön – tuloksena hyvinvointisukkia

Rajamäellä toimivan Premix Oy:n uusi innovaatio Prexelent Pihka-polyamidi on tuonut pihkan hyödyt tekstiiliteollisuuden käyttöön. Ylöjärveläisen Sukkamestarit Oy:n kehittämä Pihka-sukkasarja yhdistää Pihka-polyamidin ja Nativa-merinovillan hyvinvointisukaksi, kerrotaan Sukkamestarit Oy:n tiedotteessa.

– Pihkan terveysvaikutuksia on tutkittu vuosikymmenien ajan, ja pihkasta on tullut tuttu kansanparannuskeino useisiin eri iho-ongelmiin. Premix Oy kehittää ja valmistaa funktionaalisia materiaaleja erilaisiin käyttökohteisiin. Prexelent-teknologia mahdollistaa antimikrobisten ominaisuuksien tuomisen erilaisiin muovimateriaaleihin, mukaan lukien kuituihin, tiedotteessa kerrotaan.

– Pihka on muovin, tässä tapauksessa polyamidilangan sisällä. Prexelent-teknologian ansiosta pihka nousee materiaalin pinnalle kontrolloidusti. Pintaan tulon aktivointiin riittää jo esimerkiksi pelkkä ilmankosteus. Kun langan pinnasta poistuu pihkaa kosketuksen tai pesun myötä, nousee pinnalle uutta tilalle, kertoo Premix Oy:n markkinointijohtaja Jyrki Taiminen Prexelent-teknologian perusperiaatetta.

– Se, että pihkaa on paljon hyödynnetty esimerkiksi haavanhoidossa diabeetikoilla ja kuivien kantapäiden hoidossa, herätti jo aikaisessa vaiheessa meidän kiinnostuksemme, pystyisimmekö tarjoamaan teknologiaamme myös tekstiiliteollisuudelle. Tuotekehitystä on tehty yhteistyössä slovenialaisen langanvalmistajan kanssa ja lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä, summaa Taiminen tuotekehityksen lähtökohtia.

Pihka-polyamidilanka on tällä hetkellä yksinoikeudella Sukkamestareiden käytössä sukissa koko Euroopan alueella. Tiedotteen mukaan tuotteita tullaan viemään ympäri Eurooppaa.