Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäkeläisen taiteilijan Laura Pohjosen näyttelyn avajaiset Helsingissä

Näyttelyssä esillä olevat teokset kertovat ihmisyydestä ja sen hauraudesta.

Rajamäkeläisen taiteilijan Laura Pohjosen näyttely ”Vieraat” avautuu 7. joulukuuta Helsingin Galleria Duetossa.

Pohjonen sanoo teostensa vieraiden olevan juhliin kutsuttuja ystäviä ja juhlavieraita.

– Samaan aikaan ne ovat minullekin tuntemattomia outoja hahmoja, vieraita, hän sanoo.

Pohjosen mukaan teokset kertovat ihmisyydestä ja sen hauraudesta. Keskiössä on ihmisen herkempi ja salatumpi puoli monine sävyineen.

– Kevyt ja raskas täydentävät toisiaan niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin. Siksi teoksissa yhdistyvät myös erilaiset tekniikat kuten mezzotinto, viivasyövytys, puupiirros ja mehiläisvahakollaasi, Pohjonen luettelee.

Vieraat on Pohjosen 50-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Laura Pohjonen valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2000 opiskeltuaan Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa. Siitä asti hän on toiminut taidegraafikkona pitäen yli 40 yksityisnäyttelyä ja osallistuen lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan on muun muassa Suomen Valtion ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen taidegraafikoiden, Helsingin taiteilijaseuran, Ars Hämeen ja Suomen puupiirtäjien seuran jäsen.

Näyttely ”Vieraat” avajaiset 7. 12. klo 17–19 Galleria Duetto, Kalevankatu 15, Helsinki.