Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keudan kyberhyökkäys: "Opetus jatkuu suunnitellun mukaisesti"

Keudaan kohdistui kybehyökkäys maanantaiaamuna 28. marraskuuta. Tästä johtuen verkko- ja palveluyhteydet suljettiin välittömästi lisävahinkojen rajoittamiseksi, Keudan tiedotteessa kerrotaan.

Asiasta on ilmoitettu Tietosuojavaltuutetun toimistoon, Kyberturvallisuuskeskukseen ja Keskusrikospoliisille.

Tilannetta selvitetään yhdessä tietoturvaan erikoistuneen sopimuskumppanin kanssa. Hyökkäyksen alkulähde paljastui nopeasti, mutta lopullisen vaikutuksen ja tilanteen laajuuden selvittäminen jatkuu. Tilannetta ei aiheuttanut Keudan henkilöstö tai opiskelija vahingossa eikä ilkivaltana.

Opetus Keudassa jatkuu suunnitellun mukaisesti eri oppimisympäristöissä. Tietokoneista ja verkoista riippuvainen opetus on suunniteltu ja organisoitu uudelleen. Opiskelijoita ja henkilöstöä informoidaan säännöllisesti tilanteesta.

Keuda lähettää ja ottaa vastaan sähköpostia ja järjestää Teams-kokouksia. Verkkosivut toimivat ja opiskelemaan voi hakeutua normaalisti verkkosivujen hakulomakkeiden kautta. Keudan rekrytoinnit toimivat normaalisti Kuntarekryn kautta.

Keudan tiedotteessa kerrotaan, että palautumistoimenpiteet on aloitettu, mutta tämän hetken tiedon mukaan tilanne tulee jatkumaan jonkin aikaa.

Tilanteen etenemisestä kerrotaan verkkosivuilla www.keuda.fi.