Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP: Suuryritykset ovat huolissaan valtion velkaantumisesta – "Antavat arvoa hallituksen kyvylle toimia pragmaattisesti"

Suomalaiset suuryritykset ovat huolissaan valtion velkaantumisesta, kertoo OP:n Suuryritystutkimus. Yritykset toivoisivat hallituksen purkavan aktiivisemmin rakenteellisia kannustinloukkuja. 98 prosenttia OP:n suuryritystutkimukseen vastanneista yritysjohtajista on sitä mieltä, että hallitus ei pura aktiivisesti rakenteellisia ongelmia.

Myös huoli Suomen velkaantumisesta on nousussa. Nyt yli 97 prosenttia yritysten johdosta pitää velkaantumista hallitsemattomana.

– Valtion velkaantumisen taittaminen nähdään tärkeänä, kun korot ovat kääntyneet nousuun. Yritysjohtajat edustavat tässä etujoukkoa, sillä heistä jo vuosi sitten 94 prosenttia piti velkaantumista ongelmana, OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi sanoo tiedotteessa.

Noin 75 prosenttia näkee poliittiseen johtamiseen liittyvän epävarmuustekijöitä. Trendi on kuitenkin hienoisesti laskeva. Aiempaa suurempi joukko näkee Suomen poliittisen johdon toiminnassa yritykselleen myös mahdollisuuksia.

Suuryritysten johtajat myös ymmärtävät päättäjien ratkaisuja tilanteessa, jossa maailmalla tapahtuu paljonkin poikkeuksellisia asioita ja ilmiöitä.

– Huolimatta talouspolitiikkaan liittyvistä huolista ja turhautumisista tutkimukseen vastanneet yritysjohtajat antavat arvoa hallituksen kyvylle toimia pragmaattisesti uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa, sanoo tutkimustiimiä vetänyt Professor of Practice Pekka Mattila Aalto-yliopistosta.