Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten käyttäytyminen huolettaa ammattilaisia: ”Tarvitaan koko kylä kasvattaa -henkeä"

Klaukkalan Monikossa järjestettiin 24. marraskuuta verkostokokous, jonka aiheena oli nuorten levoton ja välinpitämätön käytös, ilkivalta ja väkivaltaisuus. Paikalla oli noin 30 ammattilaisia koulutuspalveluista ja kouluilta, nuorisopalveluista, opiskeluhuollon palveluista, nuorisoasemalta, lastensuojelusta, poliisista, Ankkuri-tiimistä, kotoutumispalveluista, perheohjauksesta, perhesosiaalityöstä, lastensuojelusta, kouluterveydenhoidosta sekä psykologi- ja kuraattoripalveluista, kunnan tiedotteessa sanotaan.

Kokouksessa käsiteltiin nuorten levotonta ja välinpitämätöntä käytöstä, ilkivaltaa ja väkivaltaista käyttäytymistä. Näiden ilmiöiden juurisyitä, mitä toimenpiteitä asian puolesta on jo tehty ja mitä voitaisiin vielä tehdä.

Nuorten levoton ja välinpitämätön käytös, ilkivalta ja väkivaltaisuus herättävät huolta alueen ammattilaisten joukossa. Tilaisuudessa nousi esille toive, että jokainen aikuinen puuttuisi, mikäli näkee lasten ja nuorten väkivaltaa tai päihteidenkäyttöä arjessa.

Lisäksi kokouksessa nousi esille toive, että nuorille tarjotaan mielekästä tekemistä koulupäivien jälkeen ja iltoihin. Nuoret itse nostivat esille toiveen, että heillä olisi mielekästä vapaa-ajan tekemistä edullisesti. Klaukkalaan toivottiin muun muassa biljardi- ja pelisalia, kiipeily- ja parkourmahdollisuuksia ja sisäskeittipaikkaa.

Ammattilaiset tarjoavat tukea, mikäli vanhemmilla on huolta oman nuoren asioissa. Kokouksessa nousi kuitenkin esille, että Nurmijärvellä tarvitaan ”koko kylä kasvattaa” -henkeä, jotta nuorten hyvinvointia voidaan yhdessä parantaa.

Suunnitelmissa on järjestää kuntalaisille aiheen tiimoilta iltatapahtuma keväällä 2023. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin alkuvuodesta.