Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippusuosittu poliisin joulukonsertti Pyhän Laurin kirkossa

Poliisin edustusorkesterin, Helsingin poliisisoittokunnan perinteinen joulukonsertti järjestetään tänä vuonna Vantaalla, Pyhän Laurin kirkossa tiistaina 13.12. kello 19.

Konsertti järjestetään Itä-Uudellamaalla jo kahdeksatta kertaa. Konserttiin on vapaa pääsy, ja ovet aukeavat kello 18. Kirkkoon mahtuu noin 500 kuuntelijaa, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.

Joulukonserttien tunnelmaa on kautta vuosien kuvattu ainutlaatuisiksi. Jo sisääntulo kirkkoon on poikkeuksellinen, sillä ovilla ovat vastassa poliisien lisäksi myös poliisihevoset.

– Poliisi haluaa olla lähellä ja tarjota kaikille mahdollisuuden maksuttomaan kulttuurielämykseen. Monilla on nyt taloudellisesti tiukkaa ja tulevaisuus saattaa huolettaa. Haluan toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi hiljentymään joulunaikaan ja nauttimaan konsertista, toteaa konsertin isäntä, Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Konsertin johtaa ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Solistina on oopperalaulaja Timo Riihonen, joka tekee loistavaa uraa Suomen lisäksi Keski-Euroopan oopperalavoilla.

– Konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja suuren orkesterin säestämänä ja upean solistin esittäminä. Haluamme tuoda konserttiin perinteisten ja tuttujen kappaleiden lisäksi myös jotain uutta: Tänä vuonna luvassa on poliisisoittokunnan apulaiskapellimestarin, Heikki Elon, uuden sävellyksen The Dance of the Northern Lights kantaesitys. Sävellys kuvaa nimensä mukaisesti revontulten tanssia musiikin eri värein, kuvailee ylikapellimestari Ruusuvuori konsertin antia.

Konsertissa kuullaan myös perinteisiä koko perheen joululaulusuosikkeja, kuten Oi jouluyö ja Sydämeeni joulun teen.

"Aika kuluu ja vuodet muuttuvat. Joulu on yhdessä olemisen aikaa ja kaikille meille tulee joskus se hetki, kun huomaamme edellisen joulun olleen läheisemme viimeinen. Onneksi jokainen joulu on kuitenkin myös monelle pienelle se ensimmäinen joulu."