Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Röykän sairaalan tiloissa saa harjoittaa majoitustoimintaa – käyttötarkoituksen muutos voimassa vuoden 2029 loppuun

Röykän sairaalassa saa jatkossa harjoittaa majoitustoimintaa. Elinvoimalautakunta on myöntänyt rakennusten määräaikaista käyttötarkoituksen muutosta koskevan poikkeamispäätöksen. Se on voimassa enintään vuoden 2029 loppuun saakka. Poikkeamispäätös koskee 3-kerroksista sairaalarakennusta sekä kahta alueella olevaa huvilaa.

Elinvoimalautakunnan päätöksestä voi valittaa 30 vuorokauden ajan päätöksen antopäivästä lukien. Sen jälkeen poikkeamispäätöksen saaja voi hakea rakennuslupaa käyttötarkoituksen muuttamiseksi.

Alueen omistavan Röykkä-Invest Oy:n tavoitteena on kunnostaa rakennukset ja alue 5-10 vuoden aikana sekä rakentaa paikalle korkeatasoinen hotelli. Hakemuksen perusteluissa todetaan, että lopullinen toteutus on mittaluokaltaan suuri. Siksi konseptin ja toteuttamisen suunnitteluun halutaan varata riittävästi aikaa.

Majoituskäyttöön 16 huonetta.

– Nyt mennään prosessin mukaisesti. Haemme käyttötarkoituksen muutoksella sitä, että pääsemme aloittamaan pienimuotoisen majoitustoiminnan mahdollisimman nopeasti. Sillä tavalla päästään pienentämään vuosittaisia kustannuksia, jota ovat useita satojatuhansia euroja, sekä saadaan eloa ja energiaa alueelle, kertoo Röykkä-Invest Oy:n toimitusjohtaja, nurmijärveläinen Jari Pitkälä.

Tarkoituksena on ottaa sairaalarakennuksen ensimmäisestä kerroksesta käyttöön 16 huonetta, joissa pystyy majoittumaan enintään 30 henkilöä yhtäaikaisesti. Omistaja arvioi keskimääräiseksi majoitusasteeksi 60-70 %.

Röykkä-Invest Oy täsmensi hakuprosessin kuluessa hakemustaan siten, että poikkeamispäätöstä haettiin määräajaksi. Syynä tähän on ely-keskuksen kanta.

Ely-keskus toteaa lausunnossaan, että kyse on ranta-alueesta, johon kohdistuu lukuisia yhteen sovitettavia suunnittelukysymyksiä. Lisäksi alue on asemakaavoitetun alueen lievealuetta. Ely-keskus katsoo, että alueelle suunnitellut muutokset tulee selvittää asemakaavalla.

Helsingin kaupunki myi sairaalan viime keväänä 1,5 miljoonan euron hintaan Röykkä-Invest Oy:lle.