Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden alkiolainen teko 2022 valittu – tunnustuksen sai Nurmijärven Latu ja Polku ry

Nurmijärven Keskusta valitsi Vuoden alkiolainen teko 2022 -palkinnon saajaksi ulkoilijain yhdistyksen Nurmijärven Latu ja Polku ry:n, kerrotaan Nurmijärven Keskustan tiedotteessa. Tiedotteen mukaan yhdistys on jo 40 vuoden ajan aktivoinut kuntalaisia ja luonut matalan kynnyksen liikkumismahdollisuuksia.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Nurmijärven Latu ja Polku ry:n toiminta on vuosien varrella laajentunut, tullut määrätietoisemmaksi ja koko kunnan kattavaksi. Urheiluvalikoima kattaa monia pääosin ulkourheilun yksilölajeja kuten polkujuoksua, retkeilyä ja talviuintia.

Edistää asukkaiden terveyttä ja aktiivisuutta.

Yhdistys edistää toiminnallaan asukkaiden terveyttä ja aktiivisuutta. Nurmijärven Latu ja Polku ry:n jäsenmäärä on reilut 2 100.

Palkinto myönnetään vuosittain Nurmijärven Keskustan satavuotisrahastosta.

Vuoden alkiolainen teko voi olla kulttuuriteko, keskustelunavaus, määrätietoinen toiminta aatteellisesti kestävän tavoitteen toteutumiseksi tai pienten ihmisten arkeen vaikuttava selkeä parannus.

Siitä voi välittyä yhteisvastuullisuus tai köyhän asialla oleminen, suvaitsevaisuuden ja sivistyksen edistäminen, yrittäjyyteen kannustaminen tai yksilöiden auttaminen sen kaikissa muodoissa.

Myös ympäristöystävällinen teko voi hyvin täyttää vuoden alkiolaisen teon edellytykset.