Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupata-keräys kutsuu auttamaan vähävaraisia – Nurmijärvellä kaksi keräyspaikkaa

Energian hinnannousun seurauksena avuntarvitsijoiden määrä on lisääntynyt.

Perinteiset joulupadat ilmestyivät kaduille ja kauppakeskuksiin 15. joulukuuta ja ovat ulkona 23. joulukuuta saakka. Joulupataan voi lahjoittaa myös osoitteessa joulupata.fi.

Nurmijärvellä joulupadat löytyvät Klaukkalasta osoitteesta Viirintie 9. Pataan on mahdollista lahjoittaa 16. joulukuuta kello 16–20 ja 17. joulukuuta kello 10–16. Nurmijärven K-Supermarketilla pata on 16. joulukuuta kello 14–18 ja 17. joulukuuta kello 10–14.

Tavaralahjoituksia ottavat vastaan Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälät sekä joulupatakontit Helsingin Narinkkatorilla ja Hakaniemessä.

Joulupadat ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Suomen Pelastusarmeijan yli 130-vuotisen historian ajan. Padoista vahteineen on tullut näkyvä osa suomalaista jouluperinnettä.

Tänä vuonna kaupunkikuvassa perinteisten patojen lisäksi nähdään myös pieniä patoja ilman patavahtia. Sellaisia löytyy esimerkiksi Suomalaisista Kirjakaupoista, Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälöistä sekä muista Joulupadan yhteistyökumppanien myymälöistä ja kauppakeskuksista.

Joulupadat auttamisen symboleina.

Kaikkien Suomen patojen sijainnit löytyvät joulupata.fi -sivustolta.

Keräystuotolla autetaan muun muassa vähävaraisia lapsiperheitä, pienituloisia eläkeläisiä sekä työttömiä ja opiskelijoita. Apua jaetaan lähinnä ruokapaketteina tai lahjakortteina. Kullakin paikkakunnalla kerätyt varat käytetään sen paikkakunnan asukkaiden hyväksi. Nettipadan tuotto jaetaan kaikkialle Suomeen.

Ukrainan sodan sekä sitä seuranneen inflaation ja energian hinnannousun seurauksena avuntarvitsijoiden määrä on lisääntynyt kaikkialla Suomessa. Joulun lähestyessä avunpyynnöt moninkertaistuvat.

– On sydäntä särkevää nähdä, kuinka suuri hätä ihmisillä on. Jouluna korostuvat erityisesti lapsiperheiden tarpeet, ruoan tarve on arkea suurempi, mutta toki myös jokainen lapsi haluaisi lahjan saada, ja jokainen vanhempi antaa. Autamme, miten vain voimme. Valtavia lahjoituksemme eivät ole, mutta ne ovat rakkaudella annettu, kertoo Pelastusarmeijan Helsingin sosiaalipalvelukeskuksen johtaja Kirsi Huldén.

Käteistä rahaa voi lahjoittaa perinteisiin patoihin, jättipataan ja pieniin patoihin. Käteislahjoituksen lisäksi Joulupataan voi lahjoittaa seuraavasti: MobilePay-sovelluksella numeroon 45011, tekstiviestillä PATA (10€) tai PATA20 (20€) numeroon 16499, tilisiirrolla FI5720843800005729 käyttäen viitenumeroa 8808. Myös luottokortilla lahjoittaminen onnistuu osoitteessa joulupata.fi.

Joulupatapottia voi myös kartuttaa yhteisöllisesti. Yritykset ja yksityishenkilöt, harrasteporukat ja muut yhteisöt voivat perustaa oman nettipadan ja kutsua yhteistyötahot, kollegat, ystävät tai muut yhteisön jäsenet mukaan lahjoittamaan.

Tavara- ja vaatelahjoitukset pyydetään tuomaan suoraan Pelastusarmeijan iCare-hyväntekeväisyysmyymälöihin tai Helsingissä Kampin Narinkkatorilla ja Hakaniementorilla oleviin kontteihin.

Joulupata.fi-sivustolla on kerrottu, millä padoilla eri puolella Suomea vastaanotetaan myös tavara- ja vaatelahjoja.

Suuri määrä vapaaehtoisia, yrityksiä ja yhteisöjä on jälleen mukana varmistamassa, että Joulupata-keräys onnistuu ja kotimaan vähävaraiset saavat tarvitsemansa avun. Ilman heitä moni apua tarvitseva jäisi ilman tukea.