Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan vuoden 2022 yrittäjä on Bekason Oy

Yritys on erikoistunut nopeasti kuivuviin betonilattioihin ja hihnakuljetinpalveluihin.

Klaukkalan Yrittäjät ry on valinnut vuoden 2022 yrittäjäksi Bekason Oy:n. Valinta on kunnianosoitus yritystoiminnan hienosta ja menestyksekkäästä kehittämisestä, Klaukkalan Yrittäjät ry kertoo tiedotteessaan.

Bekason Oy on vuonna 2006 perustettu rakennusalalla toimiva perheyritys, jota pyörittävät veljekset Niko ja Sami Grönthal. Bekason on paikallinen yritys ja Klaukkalan Yrittäjät ry:n jäsen.

Yritys on erikoistunut nopeasti kuivuviin betonilattioihin sekä hihnakuljetinpalveluihin. Sen lisäksi se toimittaa hiekoitussepeliä muun muassa taloyhtiöiden ja kiinteistöhuoltoyritysten hiekoituslaatikoihin ja -siiloihin. Yritys työllistää suoraan ja välillisesti yli 30 työntekijää.

Vuonna 2020 Kauppalehti valitsi Bekasonin Menestyjät luokittelussa 100 parhaan yrityksen joukkoon.

Vuonna 2020 Kauppalehti valitsi Bekasonin Menestyjät luokittelussa 100 parhaan yrityksen joukkoon.

– Huolimatta viime vuosien maailman arvaamattomasta tilanteesta, he ovat pystyneet tekemään hyvää tulosta ja toteuttaneet uusia tuotteita ja toimintoja sekä toimivuuden että laadun parantamiseksi, tiedotteessa todetaan.

Ensimmäinen veljesten havaitsema kehityskohde oli rakennusten sisä- ja ulkotäytöissä. Perinteisillä kaivinkoneilla tehtynä työ näytti hitaalta ja hankalalta, joten veljekset päättivät hankkia Telebelt-hihnakuljettimen yrityksen perustamisen yhteydessä. Bekasonilla on Pohjoismaiden ainoat Telebelt-teleskooppihihnat 32 metrin ulottuvuudella. Niillä onnistuvat muun muassa talojen sisä- ja ulkotäytöt nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Hihnakuljetinta on käytetty muun muassa Turun moottoritien ramppien päällysten täytöissä, akkutehtaalla Harjavallassa, Länsimetroa tehtäessä, Kemin biotuotetehtaan raskasbetonivaluissa sekä lukuisilla kerrostalo- ja pientalotyömailla.

Toinen haaste oli betonisten lattiamassojen hidas kuivumisaika. Nopeuttaakseen kuivumisaikoja Bekason kehitti ja lanseerasi oman Bekafloor-tuoteperheen, jossa on eri kuivumisaikoihin suunniteltuja maakosteabetonimassoja.

Massa valmistetaan siirrettävillä betoniasemilla suoraan työmaalla ja betonimassaa tehdään juuri sen verran kuin sitä tarvitaan. Kyse on ekologisesta vaihtoehdosta perinteiselle märkäbetonille.

Bekason on tiedotteen mukaan nykyään Suomen suurin maakosteabetonin valmistaja. Lattioita valettiin viime vuonna noin 180 000 neliömetriä.

Viimeisin veljesten innovatiivinen keksintö on pumpattava Leca-sorabetoni, jolla onnistuvat muun muassa saneerauskohteiden oikaisuvalut/kevennykset ja vesikattojen kaatovalut.

Massan koostumuksen ja kaluston ulottuvuuden ansiosta Leca-sorabetonia voidaan pumpata jopa 100 metrin korkeuteen.