Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päiväkotien ja koulujen tilojen käyttömaksut nousevat – "Korotukset perustuvat yleiseen kustannustason nousuun"

Päiväkotien ja koulujen tilojen käyttömaksut nousevat vuoden 2023 alussa. Maksuista on tehty viranhaltijapäätös.

– Korotukset perustuvat yleiseen kustannusten nousuun. Samoin on tarkasteltu, millaisia käyttömaksuja peritään naapurikunnissa päiväkotien ja koulujen tiloista, kertoo sivistysjohtaja Tiina Hirvonen.

Käyttömaksuja on hänen mukaansa tarkasteltu edellisen kerran vuonna 2016, ja nykyiset käyttömaksut ovat olleet voimassa vuodesta 2017 alkaen. Hirvosen mukaan käyttömaksut eivät ole merkittävä tulonlähde Nurmijärven kunnalle.

Toiminta, johon liittyy yritystoimintaa tai tilaisuus on yritysten järjestämä, maksaa jatkossa 30 euroa tunnilta, kun se nyt maksaa 24,19 euroa tunnilta. Yhdistysten ja järjestöjen myyntitilaisuuksien sekä pääsymaksullisten tapahtumien hinnaksi tulee 15e/h (12,10e/h), samoin vaalitilaisuudet, taloyhtiöiden kokoukset ja vastaavat.

Seurakuntien ja muiden uskonnollisten yhteisöjen järjestämät tilaisuudet sekä ulkokuntalaisten yhdistysten tilaisuudet maksavat jatkossa 15e/h (12,10e/h).

Hyvinvointialueiden sekä maksullisen kurssitoiminnan maksu on jatkossa 30e/h (24,19e/h).

Viikonloppu- ja arkipyhäkäytöstä peritään kaikilta 35 e/h (28,23e/h). Yöpymisvuorokausi on neljä euroa/henkilö, vähimmäisveloitus aina 160e/yö, mikäli yöpyjiä on alle 40 henkilöä.

Tilojen käytöstä peritään korvaus puolen tunnin tarkkuudella. Käyttöoikeutta ei myönnetä yksityishenkilöille.

Koulujen ja päiväkotien tilojen käytön käyttökorvauksesta ovat vapautettuja Nurmijärven kunta tai jokin sen laitos sekä pääasiassa nurmijärveläisten avoimeen osallistumiseen perustuva järjestö- tai kansalaistoimintaan liittyvä toiminta.

Myöskään nurmijärveläisten yhdistysten kokous- ja kerhotoiminnasta ei peritä maksua. Vapautus koskee myös Nurmijärven Musiikkiopistoa, Nurmijärven Opistoa sekä Nurmijärven Tanssiopoistoa. Vapautuksen saavat myös kunnan koulun tai päiväkodin vanhempainyhdistys/-toimikunta, mikäli järjestettävän tilaisuuden tuotolla tuetaan koulun tai päiväkodin toimintaa.