Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemänsien luokkien oppilasmäärät hyväksytty

Sivistyslautakunta on hyväksynyt yleisopetuksen seitsemänsien vuosiluokkien enimmäisoppilasmäärät ylä- ja yhtenäiskouluille lukuvuodeksi 2023-2024.

Klaukkalassa sijaitsevan Isoniitun koulun enimmäisoppilamäärä on 98 oppilasta. Lukuvuonna 2022-2023 se oli 120. Mäntysalon koulun, joka myös sijaitseen Klaukkalassa, enimmäisoppilasmäärä on 90 (88). Kirkonkylällä toimivan Nurmijärven yhteiskoulun enimmäisoppilasmäärä on 124 (165), Rajamäellä sijaitsevan Seitsemän veljeksen koulun 170 (168) ja Klaukkalassa sijaitsevan Urheilupuiston koulun 119 (130).

Seitsemän veljeksen koulun ja Urheilupuiston koulun painotettuun opetukseen valittavat oppilaat pienentävät lähtökoulunsa enimmäisoppilasmäärää ja vastaavasti suurentavat Seitsemän veljeksen koulun ja Urheilupuiston koulun enimmäisoppilasmäärää.

Sivistyslautakunnan päätös on sitova lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen peruste, jota sovelletaan ensi- ja toissijaisessa oppilaaksiotossa.

Enimmäisoppilasmäärät voidaan ylittää kuntaan tai kunnan sisällä muuttavien oppilaiden sekä yleisopetukseen integroitavien erityistä tukea saavien oppilaiden osalta.