Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kirkot täyttyvät jouluaattona ohjelmasta

Luvassa muun muassa aattokirkkoja.

Lauantaina on jouluaatto, joka näkyy myös Nurmijärven seurakunnassa. Kirkonkylällä on aattokirkko lauantaina kello 13. Tämä on erityisesti lapsiperheille suunnattu aattokirkko. Kanttorina toimii Jonna Vartiainen ja pappina Anna-Kaisa Poikkimäki.

Kirkonkylällä järjestetään niin ikään jouluateria yksin joulua viettäville tai pienituloisille kello 14–15.30. Aterialle haluavien on tullut ilmoittaa etukäteen tulostaan seurakuntakeskukseen.

Siunauskappeli on auki hiljentymistä ja keskustelua varten jouluaattona kello 14–18.

Jouluaaton toinen aattokirkko Nurmijärven kirkossa alkaa kello 16. Tällöin pappina on Jouni Vasikainen ja kanttorina Vitaly Dmitriev.

Nurmijärven kirkossa järjestetään perinteisesti myös jouluyön messu. Se alkaa aattoiltana kello 22 ja päättyy keskiyöllä. Messu kantaa nimeä ”Teille on syntynyt Vapahtaja!” Liturgin ja saarnan pitää Henriikka Kuisma, kanttorina toimii Satu Ranta.

Aattokirkko järjestetään myös Klaukkalan kirkossa. Ensimmäinen aattokirkko alkaa lauantaina kello 14. Kyseessä on jouluaaton hartaus koko perheelle. Aattokirkon toimittavat pappi Tiina Huovila ja kanttori Satu Ranta. Mukana on myös laulukvartetti.

Jälkimmäinen aattokirkko alkaa kello 15.30 ja on vastaava ensimmäisen kanssa.

Myös Klaukkalan kirkossa järjestetään Jouluyön Messu, joka alkaa kello 22. Tämä messu kantaa samaa nimeä Kirkonkylän messun kanssa eli ”Teille on syntynyt vapahtaja”. Jouluyön messun liturgina toimii Johannes Haapalainen ja kanttorina Vitaly Dmitriev. Lisäksi kirkossa esiintyy musiikkiryhmä.

Aattona kirkkoon pääsee myös Rajamäellä. Aattokirkko alkaa kello 15. Liturgina ja saarnaajana toimii Anna-Kaisa Poikkimäki, kanttorina Jonna Vartiainen ja avustajina Hellan perhe.

Joulua vietetään tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Monien mieltä painavat nousseet elinkustannukset ja huolet toimentulon riittävyydestä. Huolet ja yksinäisyyden tunne voivat korostua juhlapyhien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun. Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana.

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä puhelinnumero ei näy vastaajalle.