Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus päätti helpotuksista jättisuurille sähkölaskuille – Tässä ovat lisätoimet tarkemmin

Valtioneuvoston keskiviikkona kokoontuneen sähkötyöryhmän päätösehdotus on valmistunut. Hallitus linjasi lisätoimista, joilla tuetaan kansalaisia talven suurissa sähkölaskuissa. Valtioneuvosto kertoo lisätoimista tiedotteessaan.

Tuen kokonaismäärä on alustavan arvion mukaan enintään noin 400 miljoonaa euroa. Tuki maksetaan könttäsummana siten, että se on tarkoitettu helpottamaan neljän talvikuukauden sähkölaskujen maksamista ja sen laskentaperusteena käytetään marras-joulukuun toteutunutta kulutusta.

Laskennallinen kuukausittainen korvausprosentti tarkentuu jatkovalmistelussa. Laskennallinen kuukausittainen tukikatto on 700 euroa ja omavastuu 100 euroa kuukaudessa.

Valmistelun kuluessa arvioidaan, miten tuki voidaan eri tilanteissa kohdentaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla.

Hallitus valmistelee kiireellisesti maksuaikajoustoja koskevan lainsäädännön sekä kuluttajille että yrityksille. Se valmistelee kiireellisesti myös joustoon ja säästöön kannustavan sähkön hintakaton alkuvuonna 2023.

Samoin hallitus valmistelee maataloudelle erillisen tuen helpottamaan muun muassa kohonneita sähkökustannuksia.

Koolle kutsutaan keskustelu sidosryhmien kanssa erityisesti pk-yritysten tukemisen selvittämiseksi.