Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten tili vaihtuu – Pientä sählinkiä luvassa, mutta ei karhukirjeitä asiakkaille, lupaa talousjohtaja

Keusoten tilinumero muuttuu vuodenvaihteessa, kun Keusoten kuntayhtymän tilalle tulee Keusoten hyvinvointialue.

Tilinumero vaihtuu heti vuodenvaihteessa ja vuonna 2023 tehdyt lääkäri- ja muut käynnit pitää maksaa uudelle tilinumerolle.

Vaikeusastetta lisää, että vanha kuntayhtymän tilinumero pysyy myös käytössä. Tälle yhtymän tilille pitää maksaa kaikki käyntimaksut vuoden 2022 loppuun asti, vaikka lasku tulisikin vasta vuoden 2023 puolella.

Hyvinvointialueen uusi tilinumero vakiintuu ainoaksi käytettäväksi tiliksi sitä mukaa, kun vuoden 2022 aikaiset laskut tulevat maksetuiksi.

Asiakkaan on oltava tilinumeron kanssa tarkkana. Jos on tallentanut verkkopankkiin maksupohjan Keusoten kuntayhtymän tilille, on syytä tehdä uusi maksupohja Keusoten hyvinvointialueen tilille.

E-laskusopimukset ja suoramaksusopimukset eivät siirry automaattisesti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Jos on tilannut e-laskun, täytyy tehdä uusi tilaus uudelle hyvinvointialueelle. Myös suoraveloituksesta tulee tehdä uusi sopimus pankin kanssa.

Asiakkaille ei pitäisi tulla suurta ongelmaa, rahoitus- ja talousjohtaja Päivi Tarsia kertoo.

–  Jos asiakas vahingossa sattuisi maksamaan kuntayhtymälle kuuluvan vuotta 2022 koskevan laskun hyvinvointialueen tilille, niin lasku kohdistetaan meidän puolelta kyllä oikealle organisaatiolle, hän lupaa.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että uusia hyvinvointialueen laskuja ei pidä maksaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tilille

Hukkaan rahat eivät joudu, sillä ne saadaan jäljitettyä muiden tietojen, kuten viitenumeron ja maksajan avulla.

– Maksut pitää tietysti oikaista, jos käy niin, että alueelle tulee yhtymän rahaa.

Sählingin vähentämiseksi Keusote lähettää ensi vuoden ensimmäisen laskun kaikille asiakkaille paperisena. Siinä on oikea, hyvinvointialueen tilinumero.

– Tämän paperilaskun saatuaan kannattaa käydä tekemässä hetimiten uusi e-laskun maksusopimus verkkopankissa, Tarsia vinkkaa.

Lähetettävissä paperilaskuissa on myös muistutus tilinumeron vaihtumisesta.

Keusoten on tarkoitus lähettää kaikki vanhat, siis vuotta 2022 koskevat laskut 12. tammikuuta mennessä.

– Sen jälkeen seuraa pieni tauko ennen kuin saamme liikkeelle hyvinvointialueen ensimmäiset laskut. Uusimme parhaillaan myös taloushallinnon tietojärjestelmiä. Asiakkaille tulee luultavasti vähän pidempi laskutusväli tähän kohtaan kuin normaalisti, Tarsia arvelee.

Laskutuksen yhteystiedot säilyvät ennallaan. Laskutuksessa on takaisinsoittopalvelu numerossa 019 226 0950. Sähköposti on asiakaslaskut@keusote.fi.