Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme kukkaa pitää pintansa jouluna – Ja näin paljon tänä vuonna kaatui Suomessa joulukuusia

Joulupuuseuran arvion mukaan Suomessa pystytetään tänäkin jouluna noin 1,4 miljoonaa joulukuusta. Luku sisältää myös julkisissa tiloissa olevat joulukuuset. Asiasta kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Suomessa myytävistä joulukuusista vajaa miljoona tulee kotimaisilta joulukuusiviljelmiltä, noin 300 000 haetaan omasta metsästä ja noin 150 000 puuta tuodaan ulkomailta.

Tullin tietojen mukaan Suomeen tuotiin vuonna 2021 yhteensä 51 000 joulupuuta. Puita tuotiin Suomeen Tanskasta ja Ruotsista.

Joulupuiden vienti Suomesta muihin maihin on vähäistä. Vuonna 2021 Suomesta ei viety ulkomaille yhtään joulupuuta.

Plantagenin kyselytutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista aikoo hankkia kuusen jouluksi. Tänä vuonna 40 prosenttia aikoo hankkia aidon ja 25 prosenttia muovisen joulukuusen.

Tärkeimmät kriteerit joulukuusen valinnassa ovat, ettei siitä varise neulasia, se on korkealaatuinen, sopii sisustukseen, on edullinen ja on kasvatettu luonnonmukaisesti.

Plantagenin kyselytutkimuksen mukaan suosituin joulukukka on joulutähti (29 %), toiseksi suosituin hyasintti (19 %) ja kolmanneksi suosituin amaryllis eli ritarinkukka (16 %). Noin puolet suomalaisista voisi harkita kukkien antamista joululahjaksi.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomen kasvihuoneissa kasvatettiin vuonna 2021 noin 2,5 miljoonaa hyasinttia, 1,5 miljoonaa joulutähteä ja 1,2 miljoonaa ritarinkukkaa.

Kauppapuutarhaliiton mukaan joulukukkia viljelee Suomessa noin 50 kauppapuutarhaa.