Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä kaikki tapahtui Nurmijärvellä vuonna 2022 – muistatko vielä nämä hetket?

Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin ja muistellaan, mitä kaikkea vuoteen 2022 mahtui.

Tammikuussa järjestettiin ensimmäiset aluevaalit, joissa valittiin hyvinvointialueille aluevaltuutetut. Nurmijärveltä aluevaltuutsoon pääsi 16 ehdolla ollutta. Äänestysaktiivisuus jäi odotetusti alhaiseksi uusissa vaaleissa.

Helmikuussa kerroimme kuntaan tuloillaan olevasta valtavan kokoisesta päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksesta. 36 hehtaarin suuruinen rakennuskompleksi nousee Ilvesvuoren alueelle. Kyseessä on Keskon logistiikkakeskus. Rakentamisen aloituksesta voidaan päättää, kun kaava on lainvoimainen ja rakennusluvat myönnetty.

Maaliskuussa Klaukkalassa avasi ovensa uusi S-market. Kauppa on Suomen suurin S-market. Kaupan erikoisuutena on ravintolamaailma, josta on mahdollisuus ostaa paikan päällä valmistettua take away -ruokaa.

Röykän sairaala meni huhtikuussa kaupaksi 1,5 miljoonalla eurolla. Seitsemän kiinteistön kokonaisuus myytiin Röykkä Invest Oy:lle, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa. Röykkä Invest Oy:n takana on useita yrittäjiä, muun muassa näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen. Avoimeen tarjouskilpailuun jätettiin yhteensä kuusi tarjousta.

Toukokuussa Suomen liput liehuivat uljaasti saloissa J.V.Snellmanin ja suomalaisuuden päivän kunniaksi. Liput juhlistivat myös nurmijärveläisen pitäjänneuvoksen Mauno Tenhovirran 100-vuotisjuhlia. Tenhovirralle sota on enemmän kuin tuttu asia. Hän valoi kuitenkin kuulijoihin uskoa sen puolesta, että vaikeistakin ajoista voi selvitä. Sota-ajoista hän on kirjoittanut myös kirjan Kuuma ja rankka kesä 1944.

Kesäkuussa monen koiran omistajan toive toteutui, kun Kiljavan sairaalan kupeeseen raivattiin koirille oma uimaranta. Nurmijärven Latu ja Polku ry:sta sanottiin, että uima-alue rajataan myöhemmin aidoilla, joista käy selvästi ilmi, että kyseessä on nimenomaan koirille tarkoitettu ranta. Aitojen sisään jää noin 20–30 metrin leveydeltä tilaa uittaa koiria.

Heinäkuussa Keusoten lääkärin ja hoitajien vastaanottojen takaisinsoittopalvelu oli pahoin ruuhkautunut, ja takaisinsoittoa terveysasemalta saattoi joutua odottamaan jopa viikon. Takaisinsoittojonoa pystyttiin kesän aikaa purkamaan, mutta siitä huolimatta jonossa oli heinäkuussa yli tuhat puhelua.

Elokuun 25. päivä Nurmijärven Kirkonkylässä avasivat ovensa Lidl ja Tokmanni. Lidlillä on myymälätilaa 1 200 neliömetriä, Tokmannilla tuplasti eli noin 2 650 neliömetriä.

Lisäksi Tokmannin yhteydessä on noin 600 neliömetrin laajuinen puutarhamyymälä. Yhdistävä tekijä on se, että kummassakin myymälässä henkilökunta on saatu pääosin Nurmijärveltä.

Syyskuussa sähkön hinnan noustessa huimiin lukemiin alettiin kunnassa varautua tulevaan talveen. Valmiusharjoituksissa, valmiustoiminnassa ja valmiussuunnitelmissa on huomioitu sähkönjakeluun liittyvät häiriöt kuten muutkin muutokset.

Kunnan tehtävänä on pyrkiä kaikissa tilanteissa turvaamaan kriittiset toiminnot sekä peruspalvelut, kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoi.

Lokakuussa Klaukkalan turvallisuus puhutti kuntalaisia Ravintola Pihvimyllärin terassilla tapahtuneen puukotuksen takia. Nurmijärven taajamia vertailtaessa Klaukkalassa on eniten häiriökäyttäytymistä. Kokonaisuudessaan Nurmijärven rikokset noudattelevat valtakunnallista keskitasoa.

Marraskuussa kunnan sivuille avattiin Ilmiökauppa, josta on mahdollista ostaa Nurmijärvi-tuotteita. Kaupasta löytyy boksereiden ja pipojen lisäksi huppareita ja treenipaitoja eri väreissä, kuten myös puuvillakangaskasseja ja sydänheijastimia. Valikoimassa on myös Sääksi t-paitoja, joita on aiemmin myyty vain Sääksin uimarannalla.

Joulukuussa lukijat pääsivät tutuun tapaan äänestämään kuka on Vuoden nurmijärveläinen 2022. Äänestyksen voitti Ylisjoentilan emäntä Päivi Toivomäki. Äänestäjät perustelijat valintaansa maailmantilanteella ja sillä, miten tärkeää työtä maanviljelijät tekevät.