Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Palvelut jatkuvat keskeytymättä, kenenkään asiakassuhde ei katkea" – Keski-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti toimintansa

Viime viikonloppuna tapahtui historiallisen suuri hallinnollinen muutos, kun uudet hyvinvointialueet aloittivat varsinaisen toimintansa 1.1.2023.

Keusotesta vakuutetaan, että kaikki Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelut jatkuvat keskeytymättä eli kenenkään asiakassuhde ei uudistuksen takia katkea.

– Keski-Uudellamaalla on varauduttu sote-uudistukseen jo usean vuoden ajan, kertoo hyvinvointialueen johtaja Mikko Komulainen.

Hänen mukaansa vuoden vaihtumiseen liittyviä tilanteita pyrittiin ennakoimaan.

– Meillä on riittävästi henkilöstöä paikalla ja selkeät ohjeet, mistä työntekijä saa apua, jos esimerkiksi tulee yllättäviä häiriötilanteita.

– Esimerkiksi kaikki tarvittavat järjestelmäpäivitykset ovat edenneet kaiken aikaa aikataulussa ja suunnitelmien mukaan, vakuuttaa Komulainen.

Keski-Uudenmaan siirtymävaihetta hän pitää riskittömämpänä kuin monen muun hyvinvointialueen, koska hyvinvointialueessa ovat kaikki samat kunnat kuin tähän asti on ollut Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä.

Asiakkailta on tullut Keusoteen kyselyjä.

– On kysytty, mitkä asiat nyt muuttuvat, muuttuvatko esimerkiksi yhteystiedot. Lisäksi on kysytty, vaikuttaako hyvinvointialueuudistus esimerkiksi palveluiden saatavuuteen. Meillä kuitenkin jatkavat tutut terveysasemat ja muut toimipisteet vuodenvaihteen yli ihan normaalisti.

Mitään kaaosta isosta muutoksesta ei odoteta.

– Meillä Keski-Uudellamaalla muutokseen suhtaudutaan meille tulleiden yhteydenottojen perusteella luottavaisin mielin, muutos näyttäytyy hallitulta siirtymältä.

Komulaisen mukaan henkilöstölle siirtymä aiheuttaa kyllä lisätyötä, kun halutaan varmistaa, että henkilöstön tiedot siirtyvät varmasti oikein hyvinvointialueen järjestelmiin.

– Liikkeenluovutukseen liittyvä hyvinvointialueen palkkausjärjestelmän käyttöönotto ja asioiden tarkistaminen teettää esihenkilöille normaalia enemmän työtä vuodenvaihteessa. Hyvässä hengessä ja hyvällä asenteella tämäkin työ etenee.

Keusote säilyy uuden hyvinvointialueen nimenä. Hyvinvointialueella on asukkaita noin 200 000 ja työntekijöitä noin 4 200. Budjetti on noin 854,6 miljoonaa euroa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii jatkossa kahdella hyvinvointialueella. Se tuottaa pelastuspalvelut sekä Keski-Uudenmaan että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueiden asukkaille.

Hus-yhtymä tuottaa erikoissairaanhoidon palvelut. Hus-yhtymän omistavat Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki.