Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kotitalouksille ohjeet sähköpulan varalta – jakoon 4. tammikuuta

Nurmijärven kunta ja Nurmijärven Sähkö Oy jakavat kuntalaisille varautumisohjeen mahdolliseen sähköpulaan liittyen, kerrotaan Nurmijärven kunta tiedottaa.

Sähköpulalla tarkoitetaan tilannetta, jossa sähköä käytetään enemmän kuin sitä on Suomessa tarjolla. Ohjeistuksessa kerrotaan, kuinka sähkökatkoihin voi varautua, miten sähköpulasta viestitään, miten mahdollinen sähköpula vaikuttaa Nurmijärvellä ja kuinka sähkökatkojen aikana toimitaan. Ohjeistus jaetaan julkisena tiedotteena 4. tammikuuta ja se on luettavissa myös kunnan kotisivuilla.

– Tavoitteenamme on tiedottaa mahdollisimman kattavasti kaikille kuntalaisille mahdollisen sähköpulan vaikutuksista. Koska tieto tulevasta sähköpulasta saadaan Nurmijärvelle todennäköisesti enimmillään muutamien päivien varoitusajalla, tiedotamme varautumisesta ja vaikutuksista jo etukäteen. Olemme avanneet syksyllä teemasivut kunnan kotisivuille, järjestäneet joulukuussa asukasillan ja tiedottaneet muun muassa päiväkotien ja koulujen huoltajia. Osana ennakkoviestintää jaamme myös jokaiseen kotitalouteen julkisen tiedotteen toimintaohjeista, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo tiedotteessa.

– Tiedotteeseen on koottu keskeisiä ohjeita ja sitä voi hyödyntää muistilistana omaa kotivaraa suunnitellessa. Tiedote kannattaa kiinnittää jääkaapin oveen, sillä siihen on hyvä palata mahdollisen sähköpulan aikana, Siltanen jatkaa.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid kuvaa sähköpulatilanteen vakavuusastetta neliasteisella porrastuksella: 0) valmiuden nosto, 1) sähköpula mahdollinen, 2) sähköpulan riski suuri ja 3) sähköpula. Nurmijärven kunta viestii kuntalaisille kaikista vakavuusasteista tehostetusti ja monikanavaisesti, tiedotteessa kerrotaan.

Valtakunnallisesti tiedotusta hoitaa kantaverkkoyhtiö Fingrid ja työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).