Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli seitsemän vuotta palvellut poliisikoira Antti jäi eläkkeelle – "Ei päivääkään poissa sairauksien takia"

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Hyvinkään poliisiasemalla työskennellyt partiohuumekoira, belgianpaimenkoira malinois Harmaahurstin Igor, kutsumanimeltään Antti, jäi eläkkeelle vuoden alusta.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että viime marraskuussa kymmenen vuotta täyttänyt poliisikoira oli koulutettu kaikkiin partiokoiralajeihin. Antti oli koulutettu muun muassa jäljestämään, henkilö- ja esine-etsintään, voimankäyttöön sekä huumausaineiden erityisetsintään. Voimankäyttötehtävillä pelotevaikutus usein riitti kohdehenkilöiden luovuttamiseen hyvällä.

Koiran isäntä luonnehtii Anttia sopivan sosiaaliseksi kotielämään, mutta virkatehtäville päästyään pysäyttämättömäksi ja tarkkavainuiseksi koiraksi.

Antti teki viimeisen työvuoronsa Hyvinkäällä uudenvuodenyönä ja palkkioksi työvuorosta ja virkaurasta Antti sai hampaisiinsa kunnon luun nakerrettavaksi.

– Antti oli poliisikoiran tehtävissä yli seitsemän vuotta, eikä päivääkään poissa tapaturmien tai sairauksien takia. Koira on ollut terve ja terveenä saa jäädä eläkkeellekin. Antti jää perheemme hoteisiin viettämään loppuelämänsä leppoisampia päiviä, Antin isäntä ja ohjaaja vanhempi konstaapeli Pete Ahokas kertoo poliisin tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisilla on yhteensä yli 20 partio- ja erikoiskoiraa tukemassa poliisia erilaisilla työtehtävillä. Poliisikoirat ovat rodultaan saksanpaimenkoiria, belgianpaimenkoira malinoiseja sekä labradorinnoutajia.