Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkötukineuvottelut jatkuvat tänään – Tuleeko korvaukselle senttiraja?

Hallituksen erityisavustajat jatkavat tänään torstaina puoliltapäivin neuvotteluja siitä, millainen uusi sähkötuki olisi. Eilen keskiviikkona avustajat käsittelivät työ- ja elinkeinoministeriön valmistelemaa esitysluonnosta, mutta asiasta ei vielä tuolloin päästy yksimielisyyteen.

Osa avoimista kysymyksistä vaatii siis vielä jatkovalmisteluja. Kyse on kertakorvauksena maksettavasta sähkötuesta.

Valtioneuvoston sähkötyöryhmä ehdotti juuri ennen joulua, että tuen kokonaismäärä olisi enintään noin 400 miljoonaa euroa.

Tuki maksettaisiin könttäsummana siten, että se on tarkoitettu helpottamaan neljän talvikuukauden sähkölaskujen maksamista. Sen laskentaperusteena käytetään marras-joulukuun toteutunutta kulutusta.

Laskennallinen kuukausittainen korvausprosentti tarkentuu jatkovalmistelussa. Laskennallinen kuukausittainen tukikatto on 700 euroa ja omavastuu 100 euroa kuukaudessa.

Korvaukseen suunnitellaan senttirajaa. Kertakorvausta ei alustavien neuvottelujen mukaan voisi saada kaikkein edullisimpiin sähkösopimuksiin.