Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korjausrakentamiseen löytyy nyt pääkaupunkiseudulla tekijöitä – Uusi ilmiö: Tällaisiakaan taloyhtiöitä ei enää karsasteta

Korjausrakentamiseen löytyy nyt aiempaa paremmin osaavia tekijöitä pääkaupunkiseudulla.

Vanhojen ja korjausvelkaisten taloyhtiöiden mahdollisuudet isojen remonttien ja peruskorjausten edistämiseen, urakoitsijoiden kilpailuttamiseen ja hyvän urakkasopimuksen saamiseen ovat nyt paremmat kuin vuosiin.

Ilmiöstä kertoo Sp-Koti tiedotteessaan.

Nooa Säästöpankin liiketoimintajohtajan Tommi Grönlundin ja Sp-Kodin toimitusjohtajan Jukka Rantasen mukaan suuriakin rakennusliikkeitä on viime aikoina lähtenyt mukaan taloyhtiöiden peruskorjaushankkeiden kilpailutuksiin ja katteeltaan pienempiin rakennusprojekteihin.

Yhtiöt haluavat Grönlundin mukaan pitää kiinni hyvistä työntekijöistään ollakseen valmiina toimimaan heti uudisrakentamisen lähtiessä uudelleen käyntiin.

Uudisrakentamisen hiipuminen on Grönlundin näkemyksen mukaan lyhyt ja väliaikainen ilmiö pk-seudulla.

– Rakennusalalla työt vähenevät vielä tänäkin vuonna, ja siksi nyt on hyvä paikka saada tarjouksia ja löytää tekijöitä peruskorjaushankkeisiin, Rantanen kannustaa tiedotteessa.

– Peruskorjausten lainansaantia helpottaa, jos yhtiö sijaitsee hyvällä paikalla ja sen taloudesta on pidetty huolta. Lainan edellytyksistä ja ehdoista, korosta ja lyhennystavasta, neuvottelemme aina asiakkaidemme kanssa, kertoo Grönlund tiedotteessa.

Urakoitsijoiden taustojen ja referenssien selvittämiseen kannattaa nähdä aikaa ja vaivaa.

Taloyhtiöiden isännöitsijöiden ja hallitusten tulee olla tarkkana siinä, että valitulla urakoitsijalla on riittävää osaamista korjaushankkeen läpiviemiseen.

PItkään uudiskohdetyömailla työskennelleet ammattilaiset eivät välttämättä ole parhaimmillaan peruskorjaushankkeissa.