Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Parin löytänyt on menetetty asiakas Tinderille" – sinkkuillat alkavat Rajamäellä

Sinkuille on luvassa yhteisiä hetkiä muun muassa biljardin ja pingiksen parissa joka kuukausi.

Sinkut pääsevät jatkossa tapaamaan toisiaan kuukausittain järjestettävissä sinkkuilloissa Rajamäki Clubilla. Sinkkuillat järjestetään joka kuukauden toisena perjantaina aina kesäkuuhun asti. Tapahtuman takana on sinkkujuhannuksista tuttu Sari Suvanto.

– Sinkkuillat ovat avoimia tilaisuuksia, joihin ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua, Suvanto sanoo.

Koska ilmoittautumista ei ole, on osallistujien määrää vaikea arvioida. Suvannon mukaan muissa kaupungeissa vastaavat illat ovat kuitenkin olleet suosittuja.

– Nurmijärvellä suosittu on ollut vuosittain myös sinkkujuhannus, joka on bookattu lähes aina täyteen.

Rajamäki Clubilla ohjelmassa on toisiin sinkkuihin tutustumista ja esimerkiksi biljardin tai pingiksen pelaamista, karaoken laulamista ja tanssimista.

– Voimme järjestää myös pikatreffejä, jos kiinnostusta siihen löytyy.

Sinkkuillat alkavat kello 20 illalla. Tällä hetkellä Suvanto toivoo, että ennen varsinaista sinkkuiltaa halukkaat voisivat uida ja saunoa tien toisella puolella Rajamäen uimahallissa.

– Tätä mahdollisuutta selvitellään parhaillaan.

Rajamäelle sinkkuillat päätyivät sattuman kautta.

– Asun itse Vihtijärvellä, eli Rajamäen vieressä. Paikkojen löytäminen tapahtumiin on todella vaikeaa. Viime vuoden sinkkujuhannus oli lähellä siirtyä Viron puolelle, sillä Suomesta on niin vaikea saada paikkaa, Suvanto sanoo.

Hän sanoo suomalaisen myynnin olevan ala-arvoista, sillä ilman tilavuokraa ei tunnu pääsevän mihinkään.

– Meillä ei tosiaan ole ennakkoilmoittautumista, joten en tiedä, olenko paikalla yksin vai onko meitä 70, joten tilavuokra on mahdottomuus. Jos esimerkiksi ravintolaan tulee 70 ihmistä, jotka maksavat itse omat ruokansa ja juomansa, niin ravintola saa siitä itselleen hyvän tuoton, Suvanto huomauttaa.

Sinkkuilta on tarkoitettu sinkuille ja Suvannon mukaan tapahtumiin osallistuu pääsääntöisesti 35–60-vuotiaita. Viime aikoina tapahtumissa on ollut eniten noin 50-vuotiaita sinkkuja.

– Paikalle kannattaa tulla tutustumaan muihin sinkkuihin. Heistä voi saada hyvin ystäviä tai ainakin juttuseuraa ja laajentaa kaveripiiriä, jos ei sen enempää.

Suvannon mukaan moni sinkku on yrittänyt löytää kumppania Tinderistä, mutta turhaan.

– Tinder ei halua, että maksavat asiakkaat lähtevät pois. Algoritmi on tehty niin, ettei suurin osa käyttäjistä löydä itselleen kumppania. Livenä on helpompi muodostaa toisesta ihmisestä kuva, Suvanto sanoo.

Hän huomauttaa, että kumppanin löytymiseksi riittää se yksi ihminen, joten osallistujien määrällä ei ole niin paljon merkitystä.

– Pienemmällä porukalla tutustuu helpommin useampaan ihmiseen, hän vinkkaa.

Suvannon mukaan Tinder on suosittu sovellus, mutta hän muistuttaa, ettei matchin saaminen tarkoita vielä mitään, koska moni poistaa matchin heti tai ei ikinä ota yhteyttä.

– Siellä on todella pieni prosentti heitä, jotka ottavat yhteyttä. Tinder on kuin olisi ikkunaostoksilla, jossa katsotaan, mitä on tarjolla muttei osteta mitään. Kannattaa muistaa, että parin löytänyt on menetetty asiakas Tinderille.

Sinkkuillat joka kuun toisena perjantaina alkaen 13. tammikuuta kello 20 Rajamäki Clubilla.