Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kari Lumikero kertoo toimittajan urastaan Rajamäen kirjastossa – pitkä ura maailmalla vei moniin mieleenpainuviin tilanteisiin

Rajamäen kirjasto saa vieraakseen toimittaja Kari Lumikeron tiistaina 17. tammikuuta kello 15, kun hän vierailee K-60 tapahtumassa kertomassa pitkästä urastaan toimittajana. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta istumapaikkoja on rajoitetusti.

Lumikero on työskennellyt yli puoli vuosisataa pääasiassa radion ja television palveluksessa, hän on kiertänyt journalistina enimmäkseen ulkomailla muun muassa sotanäyttämöillä ja muilla kriisialueilla. Vuonna 2005 Kari Lumikero sai Bonnierin suuren journalistipalkinnon Intian valtameren tsunamikatastrofia käsittelevästä uutisoinnistaan.

Pitkä ura toimittajana on vienyt Lumikeron maailmalla moniin mieleenpainuviin tilanteisiin ja tapahtumiin. Näistä kokemuksista julkaistiin vuonna 2019 hänen muistelmansa Uutismies. Vuonna 2021 kirja sai jatkoa, kun Lumikerolta ilmestyi toinen muistelmateos nimeltään Tätä en vielä kertonut – Uutismiehen tilinpäätös.