Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perjantai ja 13. päivä, mikä voisi mennä pieleen? Hyvinvointialueiden ensimmäinen palkanmaksu huomenna

Ay-maksuja jäänyt pois Keusotessa. -Hyvinvointialue varautuu järjestämällä ylimääräisen palkkapäivän ensi viikolla.

Huomenna perjantaina on ensimmäinen palkanmaksupäivä sekä Vantaa-Keravan että Keusoten hyvinvointialueilla. Rahojen tippumista tileille odotetaan jännityksellä, mutta jo tulleet palkkanauhat kertovat myös jotain.

– Minulle on tullut tietoon joitakin ongelmia. Suurimpana se, että ay-maksut ovat jääneet puuttumaan. Mutta tähän on syynä tekninen virhe, SuPerin Keusote-pääluottamusmies Päivi Inberg kertoo.

Inberg kertoo, että ay-maksujen lisäksi hänelle oli kerrottu torstain aamupäivään mennessä muutamista yksittäisistä virheistä.

Keusoten vakituisten työntekijöiden palkanmaksu on 15. päivä. Kun se sattuu sunnuntaiksi, palkka maksetaan perjantaina 13. tammikuuta.

Inberg kertoo, että Keusotessa järjestetään virheiden oikaisemiseksi ylimääräinen palkanmaksupäivä ensi viikolla.

– Tällä hetkellä näyttää kohtuullisen hyvältä. Ay-tilityksetkin saadaan oikaistua ja niin pitäisi järjestyä muutkin virheet. Mutta sitten vasta todellisuus valkenee, kun palkka napsahtaa tilille, Inberg sanoo.

Työntekijät saavat poikkeustilanteessa kaksi tilinauhaa, kun kyseessä on siirtyminen kuntayhtymästä hyvinvointialueeseen. Sillä yritetään välttää kuntayhtymän ja hyvinvointialueen palkkojen sekaantuminen.

– Kyseessä on kuitenkin iso muutos, melkein 4000 palkansaajaa Keusotessa, että ei ihme, jos jotain säätämistä löytyy.

Tuliko palkka? Keski-Uusimaa seuraa Vantaa-Keravan ja Keusoten alueen palkanmaksun sujumista perjantaina.

Puheenjohtajille lähtöpassit: demarit laittoivat hyvinvointialueen valtuustoryhmän johtajiston uusiksi

Keusote otti käyttöönsä koko henkilöstöä koskevan autoedun ainoana hyvinvointialueena Suomessa – hakee ratkaisua työvoimapulaan

Keusotella ollut sujuva siirtymä uuteen, vaikka ohjelmistorobotiikka vähän hajosi – tulossa vielä 13. päivä ja perjantai, palkanmaksupäivä

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tarvitsee uusille asemille 40 työntekijää – päättäjille lähti ehdotus uudesta koulutuksesta Uudellamaalla

Korjaus: poistettu virkkeestä ylimääräinen ilmaus "ay-maksujen lisäksi" klo 12.45.