Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotellissa seuraan lyöttäytynyt nainen varasti auton, ajoi 1 000 kilometriä ja kärähti ratista

Nainen sai tuomion 13 rikoksesta. Hovioikeus alensi vankeusrangaistusta.

Vuosina 1981 ja 1984 syntyneet naiset tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vankeuteen useista rikoksista, jotka tapahtuivat Mäntsälässä, Vantaalla ja Järvenpäässä huhtikuussa 2019.

Huhtikuun 6. päivänä 2019 naiset varastivat Mäntsälässä sijaitsevasta asunnosta noin 1 000 euron edestä muun muassa matkapuhelimia, tablettitietokoneita ja muuta elektroniikkaa, avaimia, lompakon sisältöineen, alkoholijuomapullon, käsiraudat ja moottoriöljypurkin.

Varastamillaan avaimilla naiset ottivat luvattomasti käyttöön Nissan Almera -henkilöauton.

Kummallakaan naisella ei ollut ajo-oikeutta. Lisäksi vanhempi naisista teki varastamallaan pankkikortilla noin 30 euron ostoksen ja ajoi autoa klonatsepaamin ja amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Vuonna 1981 syntynyt nainen syyllistyi rikoksiin uudelleen huhtikuun 29. päivänä vuonna 2019.

Nainen lyöttäytyi Vantaalla hotellissa majoittuneen miehen seuraan, kun tämä oli hotellin baarissa juomassa olutta. Hotellihuoneessa nainen varasti miehen lompakosta käteistä rahaa ja pankkikortin sekä matkapuhelimen ja avainnipun.

Nainen perusteli rikoksia vaikealla elämäntilanteellaan.

Pankkikortilla nainen teki 109 euron suuruisen oston ja avaimilla hän otti luvattomasti käyttöönsä miehellä lainassa olleen BMW-henkilöauton, joka oli pysäköitynä hotellin pihalla.

Nainen jäi kiinni varastetun auton kanssa myöhemmin samana päivänä Järvenpäässä.

Samalla kävi ilmi, että hän oli ottanut amfetamiinia. Poliisimiehen tiedusteltua naisen henkilöllisyyttä tämä ilmoitti väärän henkilön nimen.

Auton omistajan mukaan nainen oli ajanut päivän aikana autolla noin 1 000 kilometriä.

Tänä aikana auton kylkeen, pohjaan ja vanteisiin oli syntynyt eriasteisia vaurioita. Myös auton sisäverhoilu oli vahingoittunut ja autosta oli kadonnut irtainta omaisuutta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1981 syntyneen naisen kahdesta varkaudesta, kahdesta rattijuopumuksesta, kahdesta moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta ja seitsemästä muusta rikoksesta 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomion koventamisperusteena käytettiin naisen aiempaa rikostaustaa, sillä hänet oli tuomittu vastaavanlaisista rikoksista ainakin neljästi vuosina 2020–2021.

Lisäksi nainen määrättiin maksamaan BMW-auton omistajalle korvauksia taloudellisista vahingoista ja oikeudenkäyntikuluista noin 6 700 euroa.

Hotellissa kohtaamalleen miehelle hänet velvoitettiin korvaamaan tämän kärsimistä taloudellisista menetyksistä noin 360 euroa.

Rikoskumppanina Mäntsälässä toiminut vuonna 1984 syntynyt nainen tuomittiin varkaudesta, moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 4 kuukaudeksi vankeuteen. Myös hänellä aiempi rikostausta kovensi tuomiota.

Molemmat naiset valittivat tuomioistaan hovioikeuteen ja vaativat vankeusrangaistusten alentamista. Heidän mielestään aiempien tuomioiden pitäisi vaikuttaa rangaistuksiin niitä alentavasti.

Vuonna 1981 syntynyt nainen perusteli lisäksi jatkuvia rikoksiaan vaikealla elämäntilanteellaan.

Hovioikeus päätyi lopulta alentamaan rangaistuksia, ja molemmat naiset saivat lopulta 60 päivän vankeusrangaistukset.