Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi kehittää kylien kaavoitusta uudella Nurmijärvi-mallilla – lähtee liikkeelle Metsäkylän osayleiskaavasta

Nurmijärvellä kehitetään kylien yleiskaavoitusta uudella Nurmijärvi-mallilla, joka jalostuu kolmen vaihtoehtoisen mallin avulla. Malleja on tarkoitus kokeilla ensimmäisenä Metsäkylän osayleiskaavaluonnoksen laadinnassa. Jatkossa valittua mallia tullaan käyttämään kaikkien kylien kaavoituksessa.

Metsäkylän osayleiskaavan vireilletulosta päättää elinvoimalautakunta torstain 19. tammikuuta kokouksessaan.

Nurmijärven Uutiset uutisoi aiheesta joulukuussa.

Metsäkylän osayleiskaavaluonnoksen laadinnassa kokeillaan kolmea vaihtoehtoista mallia, joiden perusteella kaavaprosessin aikana tehdään linjaus uudesta Nurmijärvi-mallista, joka korvaa nykyisen käytössä olevan emätilaratkaisun.

Malleissa on kokonaismäärältään samanlainen rakentamismahdollisuus, joka asetetaan tulevissa osayleiskaavoissa arviolta noin 1,5–2-kertaiseksi strategiassa esitettyyn väestön kasvutavoitteeseen nähden. Eri vaihtoehdoissa rakennuspaikat ja määrät jakautuvat eri lailla pienille ja suurille tiloille.

Lisäksi sovelletaan alueen edullisuusvyöhykemallia, joka huomioi esimerkiksi koulun sijainnin ja maantieverkoston sekä merkittävät maisema-arvot.

Jos elinvoimalautakunta päättää osayleiskaavan vireilletulosta, niin vireilletulo ajoittuu helmikuun puolivälin paikkeille. Vireilletulon yhteydessä kunnassa laaditaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), jossa on tietoa esimerkiksi siitä, miten kuntalaiset saavat tietoa kaavasta ja alustavasta aikataulusta sekä siitä, miten he voivat osallistua kaavan valmisteluun ja kertoa mielipiteensä.

Asukastilaisuus kuntalaisille/maanomistajille järjestetään maaliskuun alussa. Tilaisuudessa kerrotaan, mitä tullaan tekemään ja missä aikataulussa.

Kaavaluonnos tulee nähtäville arviolta huhti–toukokuussa, ja sen nähtävilläoloaikana järjestetään yleisötilaisuus sekä mahdollisuus palautteenantoon.

Kaavaluonnos on tavoitteena saada elinvoimalautakunnan ja kunnanhallituksen käsittelyyn keväällä 2023.

Asukkaiden ja maanomistajien palautteen ja viranomaislausuntojen tarkastelun perusteella syksyllä 2023 on tarkoitus tehdä linjaus käytettävästä Nurmijärvi-mallista.