Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattikorkeakoulu Humak luopuu Nurmijärven toimipisteestä – ehti toimia Kiljavalla yli 20 vuotta

Yli 20 vuotta Nurmijärvellä toiminut Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak on luopumassa Nurmijärven kampuksestaan.

Humakin Nurmijärven kampuksella on koulutettu järjestö- ja nuorisotyöhön suuntautuvia yhteisöpedagogeja (AMK) suomenkielisessä koulutusohjelmassa sekä seikkailukasvatukseen suuntautuvia yhteisöpedagogeja (AMK) englanninkielisessä koulutusohjelmassa.

Kampus sijaitsee Kiljavan Kotorannantiellä Kiljavan Opiston yhteydessä.

– Olemme siirtäneet vuoden 2023 alusta suomenkielisen yhteisöpedagogikoulutuksen Helsingin kampukselle. Englanninkielisen Outdoor and Adventure Education -koulutuksen siirrämme Helsinkiin 1. elokuuta 2023 alkaen, Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Jukka Määttä kertoo.

Tunnelmat ovat kaksijakoiset.

Rehtori Jukka Määttä.

Humakin Helsingin kampus sijaitsee Pohjois-Haagassa.

– Nurmijärven kampuksen vetovoima erityisesti suomenkielisessä koulutuksessa on laskenut monta vuotta peräkkäin ja meillä on ollut vaikeaa saada opiskelijoita kampukselle. Suurin osa opiskelijoista asuu Helsingissä, Määttä perustelee ratkaisua.

– Kampuksen muutto Helsinkiin merkitsee aiempaa saavutettavampaa sijaintia opiskelijoillemme. Harjoittelupaikkojen sijainti on myös edullinen opiskelijoillemme, sillä monet Humakin koulutusalojen suurimmista työntantajaorganisaatioista sijaitsevat metropolialueen suurissa kaupungeissa, Humakin yhteisöpedagogikoulutuksesta vastaava koulutusjohtaja Päivi Marjanen puolestaan kommentoi tiedotteessa.

Humak on toiminut Nurmijärvellä vuodesta 2002 lähtien. Määtän mukaan ammattikorkeakoulu on toiminut Kiljavan Opiston tiloissa vuokralla. Vuokratiloja on ollut reilut 1 000 neliömetriä.

Määtän mukaan Humakissa selvitetään kevään aikana vielä mahdollisuuksia siitä, millä tavoin ammattikorkeakoulu voisi käyttää Kiljavan tiloja esimerkiksi seikkailukasvatuksen toiminnallisten osuuksien toteutuspaikkana.

Seikkailukasvatuksen toiminnalliset osuuksilla tarkoitetaan muun muassa melomista, köysitoimintoja, kiipeilyä ja muita ulkoilma-aktiviteetteja, jotka vaativat enemmän tilaa ympärilleen.

– Tällä hetkellä emme vielä tiedä, millä tavalla ja miten kauan voimme jatkaa Kiljavan opistolla seikkailukasvatuksen toimintoja, koska emme ole käyneet asiaa koskevia jatko-neuvotteluja vuokranantajan kanssa. Neuvottelut tehdään kevään aikana, Määttä sanoo.

Humakin Nurmijärven kampuksella on opiskellut vuosittain noin 200 opiskelijaa. Henkilökuntaa on ollut noin 15.

– Tunnelmat ovat kaksijakoiset, koska kampukselta on valmistunut satoja opiskelijoita vuosien mittaan ja sekä henkilökunnalla että opiskelijoilla on hienoja muistoja ainutlaatuisesta ja luonnonläheisestä kampuksesta, Määttä sanoo.