Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle 85 000 euron avustus – tarkoitettu kouluissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Nurmijärvelle 85 000 euron suuruisen avustuksen kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseksi.

Koulujen ja oppilaitosten nuorisotyöhön myönnetyn avustuksen tavoitteena on tukea nuoria koronapandemian jälkeisessä tilanteessa, vahvistaa nuorten hyvinvointia ja kiinnittymistä koulu- ja oppilaitosyhteisöön sekä ehkäistä syrjäytymistä. Avustusta voi käyttää myös Ukrainasta sodan vuoksi Suomeen saapuneiden nuorten tukemiseen ja integroimiseen koulu- ja oppilaitosyhteisöön

Nurmijärven saama avustus liittyy Koulunuorisotyö kasvattajayhteisön osana -nimiseen hankkeeseen. Hankkeessa on tarkoituksena luoda Nurmijärvelle koulunuorisotyön toimintamalli.

Hankkeessa pureudutaan koronasta ja kouluterveyskyselystä nouseviin haasteisiin koulukohtaisesti, mutta samalla varautuen myös Ukrainasta tulleiden ja tulevien nuorten tukemiseen. Nuorten elämänhallintaa, osallisuutta, toimijuutta ja kiinnittymistä kouluyhteisöön tuetaan yhteisö-, ryhmä- ja yksilötoiminnan kautta.