Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Novellikoukut tulevat taas – neuleita, novelleja ja yhteisöllisyyttä Klaukkalan kirjastossa

Novellikoukussa neulotaan hyväntekeväisyysneuleita ja kuunnellaan novelleja.

Klaukkalan kirjaston Novellikoukussa syntyvät neuleet toimitetaan kahdesti vuodessa Hyvinkään sairaalan synnytysosastolle. Hyväntekeväisyysneuleiden langat sponsoroi tänä vuonna Sähköasennus Suorela Oy.

Puolen vuoden aikana Klaukkalan kirjaston Novellikoukussa valmistui sukkia 260 paria, myssyjä 67 kpl ja lapasia 46 paria. Novellikoukkuun voi tulla myös tekemään omia neuleita, tietysti omilla välineillä.

Hyvinkäällä vastasyntyneet saavat töppöset, tumput tai myssyn mukaansa lähtiessään suureen maailmaan.

– Vanhemmat saavat yleensä itse valita mieleisen neuleen vauvalle. On todella hienoa, että saamme monenlaisia pieniä neulomuksia useissa väreissä, sanoo apulaisosastonhoitaja Johanna Sillankorva Hyvinkään sairaalasta.

Joskus isompia neuleita viedään myös hieman vanhemmille lapsille sairaalan lastenosastolle. Sukat ovat edelleen hittituote, mutta kaikki neuleet ovat aina tervetulleita ja menevät käyttöön. Vanhemmat ilahtuvat poikkeuksetta mukavasta lahjasta.

– Hyvinkäällä oli viime vuonna 1951 synnytystä ja lapsia syntyi kaiken kaikkiaan 1970, kertoo Sillankorva ja jatkaa:

– Vuosi on ollut haastava remontin ja hoitajien työtaistelun vuoksi myös meillä, kätilöistäkin on pulaa. Mutta hyvin olemme kaikesta huolimatta jaksaneet töissä.

Novellikoukku Klaukkalan kirjastossa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18–20.