Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyläkoulun konserttisarja Nummenpäässä jatkuu – luvassa kolmen virtuoosin esittämää piano- ja viulumusiikkia

Kyläkoulun konserttisarja (#festikaali) Nummenpään kylätalolla (Leppälammentie 69) jatkuu nyt vuodenvaihteen jälkeen. Konsertit tarjoavat hienoja musiikkielämyksiä maalaiskoulun lämpimässä ilmapiirissä. Talvisessa konserttisarjassa kuullaan kolmen virtuoosin esittämää piano- ja viulumusiikkia.

Tammikuun 22. päivänä flyygelin ääreen istuu pianisti Tiina Karakorpi. Musiikkia Tarvaspäästä kertoo Akseli Gallen-Kallelan ja Mary Gallén yhteistyöstä avioparina. Mary Gallén soitti miehensä kuvataiteilija Akselin maalatessa. Kerrotaan, että kuvataiteilija ei pystynyt maalaamaan ilman vaimonsa soittoa. Konsertissa kuullaan musiikkia säveltäjiltä R. Schumann, J.S. Bach, E. Melartin, A. Backer-Gröndahl, Fr. Chopin ja J.Sibelius.

Helmikuun 5. päivänä pianisti ja tutkija Jenni Lappalainen avaa kuulijoille Ilmari Hannikaisen elämäntarinaa hänen sävellystensä kautta. Ohjelmassa on Hannikaisen pianomusiikkia.

Talvipäivien konserttisarjan viimeinen konsertti 5. maaliskuuta vie kuulijat Wieniin. Viulutaiteilija Terhi Paldanius ja säestäjänsä Tiina Karakorpi esittävät harvoin kuullun Erich Korngoldin viulusonaatin (1913) ja Johannes Brahmsin valoisan A-duuri sonaatin (1886). Molemmat säveltäjät vaikuttivat vahvasti Wienissä ja olivat myös osaltaan vaikuttamassa Jean Sibeliuksen sävelkielen syntyyn.

Kyläkoulun konsertit ovat sunnuntaisin klo 15, konsertti maksullinen.

– Toivon, että kyläkoulun talvinen konserttisarja tuo valoa ja toivoa vuoden pimeimpään aikaan. Musiikin voima vie kuulijansa sävelten maailmaan, kuvailee Tiina Karakorpi, Festikaalin taiteellinen johtaja.

– Olisi hienoa, jos tämänkaltaiset matalan kynnyksen lähitapahtumat saisivat laajempaakin näkyvyyttä ja nurmijärveläiset löytäisivät Nummenpään Kyläkoulun konsertit ja kylätalon tapahtumat. Hyvään kulttuuritarjontaan ei välttämättä tarvita kalliita puitteita eikä saleja. Toivottavasti kylätalo säilyy jatkossakin pienenä kulttuurikeskuksena Nurmijärvellä. Kaikkea ei tarvitse keskittää taajamiin, sanoo Tiina Karakorpi.