Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmiö: Näissä kaupungeissa vuokrat kallistuvat nyt jopa Helsinkiä enemmän

Suomen vuokramarkkinoilla on päädytty tilanteeseen, jossa Helsingin vuokrien nousu on lähes pysähtynyt, mutta muualla Suomessa vuokra-asunnot kallistuvat edelleen.

Ilmiöstä kertoo Tilastokeskus tuoreessa tiedotteessaan.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehitys kasvukeskuksissa eriytyi viime vuonna. Tampereella ja Turussa nousu oli selvästi pääkaupunkiseutua suurempaa. Helsingin keskustassa vuokrat jopa laskivat viime vuonna.

Loppuvuonna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu hieman nopeutui. Rovaniemellä nousu oli loka-joulukuussa 3,0 prosenttia, Tampereella 2,8 ja Turussa 2,3 prosenttia. Helsingissä vuokrien nousu jäi runsaaseen puoleen prosenttiin.

– Tuoreimpien neljännesvuositietojen valossa vapaarahoitteiset vuokrat nousevat Tampereella ja Turussa selvästi vauhdikkaammin kuin Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla ylipäänsä, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen tiedotteessa.

Myös koko vuoden 2022 osalta vapaarahoitteisten vuokrien kehitys Helsingissä oli vaatimatonta. Keskusta-alueen pienten asuntojen vuokrat jopa laskivat vuoden aikana.

Loka-joulukuussa yksiöiden vuokrannousu jäi pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttiin, muualla Suomessa yksiöiden vuokrat nousivat 1,5 prosenttia.

Perheasuntojen vuokrat nousivat Helsingissä hiukan nopeammin, 1,5 prosenttia, kun taas Tampereella nousu oli 3,8 ja Turussa 3,4 prosenttia.

Vapaarahoitteisessa yksiössä asuvan helsinkiläisen mediaanikuukausivuokra oli loka-joulukuussa 750 euroa. Tampereella vastaava vuokra oli 594 euroa ja Oulussa 509 euroa.