Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuinka Kirkonkylää pitäisi kehittää? Kunta järjestää asukastilaisuuden tammikuun lopussa

Nurmijärven kunta järjestää Kirkonkylän kehittämiseen liittyvän asukastilaisuuden Nurmijärven pääkirjastossa tiistaina 31. tammikuuta klo 17.30. Tilaisuudessa keskustellaan Kirkonkylän kehittämishankkeen lähtökohdista ja tavoitteista. Osallistua voi myös vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 1.–15.2. kunnan verkkosivuilla

– Kirkonkylän kehittämissuunnitelman tavoitteena on luoda visio tulevaisuuden Kirkonkylästä. Työn aikana muodostetaan kokonaiskuva alueesta: sen arvoista, ominaispiirteistä ja potentiaalista sekä käynnissä olevista hankkeista ja tulevaisuuden tarpeista. Haluamme vahvistaa alueen identiteettiä ja houkuttelevuutta niin asukkaiden kuin elinkeinotoiminnankin näkökulmasta, asemakaavapäällikkö Crista Toivola kertoo tiedotteessa.

Kehittämissuunnitelman valmistuttua tämän vuoden lopulla vireillä olevia, vireille tulevia sekä muutosta vaativia vanhentuneita asemakaavoja voidaan edistää kehittämissuunnitelmatyössä muodostettujen tavoitteiden mukaisesti.

Kunnan asemakaavoituksessa on valmisteltu kehittämissuunnitelmaa viime vuoden syyskuusta lähtien. Alulle on laitettu erilaisia selvityksiä muun muassa liikenteen ja pysäköinnin sekä kaupallisten toimintojen osalta.

– Seuraavaksi tulemme käymään vuoropuhelua kuntalaisten, luottamushenkilöiden, maanomistajien ja yritysten sekä eri alojen asiantuntijoiden kanssa Kirkonkylän keskustan kehittämisen lähtökohdista ja tavoitteista sekä kehittämisen suunnista, sanoo Toivola.

Yrityksille järjestetään asiasta tilaisuus 7.2., ja kunnan luottamushenkilöille työpaja 15.2.

Kirkonkylän kehittämisestä julkaistaan ensi viikolla kunnan verkkosivuilla oma teemasivu, nurmijarvi.fi/tulevaisuudenkirkonkyla. Sivulta löytyy tietoa Kirkonkylän kehittämissuunnitelmasta ja sen etenemisestä.