Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marika Sampio-Utriainen esittää monologinäytelmän Aino Sibeliuksesta – näkökulma on puhtaasti Ainon

Näyttelijä Marika Sampio-Utriainen esittää monologinäytelmän Aino Sibelius – rakkaudesta mieheen Klaukkalan kirjastossa tiistaina 24. tammikuuta kello 15. Tapahtuma kuuluu Nurmijärven kirjastojen Kulttuuriklubit 60 -ohjelmasarjaan. Näytelmän Ainon elämästä maailmankuulun säveltäjän Jean Sibeliuksen rinnalla vaimona, muusana, taiteilijana ja suurperheen äitinä, on koskettava ja komediallinen esitys.

Monologin näkökulma on puhtaasti Ainon. Hän tuki miehensä elämäntyötä ymmärtäen säveltäjämestarin depressiosta hurmioon vaihtelevia mielialoja alkoholin käytön rasittamassa arjessa.

Näytelmä on kunnianosoitus Ainolle. Se on todiste rakkauden kantavasta voimasta elämänikäisessä parisuhteessa. Aino säilytti murtumatta sydämensivistyksensä arjen traagisista tapahtumista huolimatta.

Näytelmän on käsikirjoitanut myös Ainon roolin näyttelevä Sampio-Utriainen.

– On hienoa, että saan tuoda esille Suomen historiaan vaikuttaneiden naisten ajatuksia ja nostaa heitä esiin suurmiesten rinnalle.

Maksuttomia pääsylippuja saatavilla Klaukkalan kirjastosta.