Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emma Robertsin tunnille mahtuu kaksi joogaajaa kerrallaan –yrittäjä kaipaa Röykkään pientä pöhinää

Isoimpana palkkionaan Roberts pitää sitä, että asiakas lähtee tunnilta mieli keventyneenä.

– Jooga oli alun perin filosofia, ja myöhemmin mukaan tulleiden asanoiden eli fyysisten harjoitusten tarkoituksena on parantaa meditaatioon keskittymistä, kertoo röykkäläinen Emma Roberts.

– Joogassa ei ole kyse siitä, voinko koskettaa varpaitani, vaan mitä opin matkalla siihen, hän jatkaa.

Robertsin mukaan jooga mielletään länsimaissa pitkälti liikuntalajiksi.

– Nämä uudet joogamuodot ja lajin leviäminen koskettamaan suurempaa ihmisjoukkoa eivät ole huono asia, mutta joogan syvin olemus on kuitenkin muualla kuin liikunnassa, Roberts sanoo.

Hän on itse joogannut noin 12 vuoden ajan, ja opiskelee nyt sertifioiduksi joogaopettajaksi. Ammatiltaan Roberts on insinööri ja hänellä on myös laborantin tutkinto. Jooga on kuitenkin vienyt naisen mennessään.

 – Aiemmin mietin aina, miksi minulla on joogaharjoituksen jälkeen niin hyvä olo. En ymmärtänyt syytä siihen. Mitä enemmän tein töitä itseni kanssa, sen paremmin aloin ymmärtää itseäni ja elämää.

Runsas vuosi sitten Roberts perusti yrityksensä Nam Nadan. Kysymyksessä on rivitaloasunnon alakerrassa toimivasta studiosta, jossa hän antaa yksityisiä joogatunteja. Tilaan mahtuu ohjaajan lisäksi kerralla korkeintaan kaksi joogaajaa, joten tunnin voi varata esimerkiksi itselleen ja ystävälleen tai puolisolleen. Joogastudion yhteydessä toimii pieni myymälä, jonka valikoimissa on muun muassa kiviä, kristalleja ja suitsukkeita.

Viime kesänä Roberts myös vuokrasi Nurmijärven kunnalta tilaa kotinsa lähistöltä Vaaksjärven rannalta ja piti joogatunteja siellä. Tämä toiminta jatkuu hänen mukaansa myös ensi kesänä. Lisäksi Roberts liikkuu joogaoppilaittensa kanssa lähimetsissä.

Röykässä on paljon potentiaalia. Pieni pöhinä toisi lisää buustia.

Emma Roberts

– Olen ollut lapsesta asti paljon luonnossa, voimaannun siellä. Kyse on siitä, että rupeaa nauttimaan samoista asioista kuin lapsena, uskaltaa olla aito oma itsensä. Sitä toivon myös asiakkailtani.

Emma Roberts kertoo perustaneensa yrityksensä, koska halusi jakaa saamaansa oppia ja tietoa eteenpäin.

– Miksi pitää kaikki tieto itsellä? hän pohtii.

Yrityksensä toiminnan avulla hän haluaa myös tuoda Röykkään pöhinää.

– Tässä kylässä on paljon potentiaalia. Tämä on uinuva kylä, jossa on oma rauha ja harmonia, enkä haluakaan sen muuttuvan. Pieni pöhinä toisi kuitenkin buustia tänne, sanoo kaksi vuotta Röykässä asunut nainen.

Hän haluaa myös murtaa toiminnallaan ennakkoluuloja joogaa kohtaan.

– Etenkin miehet ajattelevat, etteivät voi osallistua joogaan, koska eivät veny mihinkään. Mutta eihän kitaratunnillekaan mennessä osata valmiiksi soittaa kitaraa.

Opetuksessa käyttämänsä ohjelmat Emma Roberts suunnittelee itse. Hänen mukaansa ne syntyvät intuitiosta.

– Kun hyökkäyssota Ukrainaan alkoi, ihmiset olivat peloissaan. Silloin suunnittelin ohjelman, joka maadoitti ja antoi itsevarmuutta, ettei pelko pääsisi voitolle, Roberts kertoo.

Nyt käytössä on lempeysohjelma, jossa on kyse itsensä rakastamisesta.

– Kun olen luonut oman ohjelman, kokeilen kuinka se vaikuttaa minuun itseeni. Se on hyvä mittari.

Isoimpana palkkionaan Roberts pitää sitä, kun asiakas lähtee joogatunnilta keventyneellä mielellä.

– Jokin asia on saattanut vaivata oppilastani pidempään, ja hän on ehkä saanut täältä rohkeutta asian muuttamiseen.

Emma Roberts muistuttaa vielä, että jooga sopii jokaiselle keholle.

– Ohjelma käydään täällä läpi ja etsitään variaatioita, mikäli jokin liike ei sovi.