Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakattujen elintarvikkeiden myynti keskeytetty klaukkalaisessa yrityksessä – asiasta päätti Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta

Klaukkalassa sijaitseva Ruth African Grocery Store on määrätty keskeyttämään pakattujen elintavikkeiden, mukaan lukien pakasteiden, myyminen kivijalkamyymälässä ja etämyynnissä. Asiasta päätti Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta kokouksessaan 17. tammikuuta. Syynä ympäristölautakunnan päätökseen ovat puutteet suomenkielisissä pakkausmerkinnöissä.

Ympäristölautakunnan päätöksen mukaan toimijalle on annettu maaliskuussa 2021 ensimmäinen kirjallinen kehotus pakattujen elintarvikkeiden suomenkielisten pakkausmerkintöjen sekä omavalvonnan lämpötilakirjanpidon puuttumisesta. Sen jälkeen kehotuksia on annettu useita. Ne koskevat myös tarkastuskäyntien Oiva-raportin nähtäville laittamista Ruokaviraston määräämällä tavalla.

Lautakunnan mukaan toimijalle annettiin kehotusten vuoksi terveysvalvonnan päällikön määräys joulukuussa 2021. Seurantatarkastuksella maaliskuussa 2022 havaittiin, ettei määräystä ei ollut noudatettu. Toimija saikin syyskuussa 2022 elintarvikelain mukaisen määräyksen lautakunnassa havaittujen puutteiden korjaamiseksi 20.10.2022 mennessä. Määräystä tehostettiin elintarvikelain mukaisella keskeyttämisuhalla.

Seurantatarkastuksella marraskuussa 2022 havaittiin, että omavalvonnan lämpötilakirjanpitoa on noudatettu. Pakattujen elintarvikkeiden suomenkieliset pakkausmerkinnät puuttuivat edelleen monilta osin, eikä viimeisintä Oiva-raporttia oltu laitettu asiakkaiden nähtäville Ruokaviraston määräämällä tavalla.

– Elintarvikkeiden myynnin keskeyttäminen voidaan purkaa, kun päävelvoitteet on toteutettu ja toimenpiteet todettu tarkastuskäynnillä riittäviksi, lautakunta toteaa päätöksessään.

Nurmijärven Uutiset ei tavoittanut yrityksen edustajaa kommentoimaan asiaa useista yrityksistä huolimatta.