Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä kirjoja Nurmijärvellä luettiin vuonna 2022? Katso luetuimpien kirjojen lista tästä!

Enni Mustosen teos Tekijä kiinnosti viime vuonna nurmijärveläisiä lukijoita. Nurmijärven kirjaston tietojen mukaan kyseinen teos oli aikuisten kaunokirjallisuuden lainatuin kirja viime vuonna. Mustosen jälkeen lainatuimmat kirjat olivat Lucinda Rileyn Oliivipuu, Meri Valkaman Sinun, Margot, Hanna Brotheruksen Ainoa kotini ja Delia Owensin Suon villi laulu.

Aikuisten tietokirjoissa kirkkaimman pokaalin vei Jouni Tuomen Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi, toiseksi luetuin tietokirja oli Sirkka Hirsjärven Tutki ja kirjoita, kolmanneksi eniten luettiin Thomas Eriksonin teosta Idiootit ympärilläni: kuinka ymmärtää muita ja itseään. Neljänneksi suosituin tietokirja oli Eeva Kolun kirja Korkeintaan vähän väsynyt eli Kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä, viidentenä listalla on Hanna Vilkan Tutki ja kehitä.

Nuorten kaunokirjallisuuden top 5 kärjessä on viime vuosilta tuttu kirjasarja, Neropatin päiväkirjat. Toiseksi eniten lainattiin kirjaa Maailman parhaan kaverin päiväkirjat, kolmanneksi lainatuimmaksi ylsi Harry Potter, osat 1–6. Erin Hunterin Soturikissat, osat 1 ja 2 olivat neljänneksi luetuimpia. Viidenneksi Rachel Renée Russellin Nolo elämäni, osat 1, 2, 4 ja 5

Lasten satu- ja kuvakirjoista luetuin oli Aino Havukaisen Tatu ja Patu -kirjat, toiseksi suosituin oli Dav Pilkeyn Koiramies-sarja ja Kapteeni Kalsarit. Kolmanneksi ylsi Sinikka Nopolan Risto Räppääjät ja viidenneksi Trollin Mestarietsivä Peppunen.

Lasten ja nuorten tietokirjoissa näkyy selkeät suosikit. Ykköspaikan vei Craig Jelleyn Minecraft: opaskirja Punakiven salaisuuksiin, toiseksi suosituin on niin ikään Craig Jelleyn teos Minecraft: luovuuden opaskirja. Kolmanneksi suosituin tietokirja oli Stephanie Miltonin Minecraft: opaskirja tutkimusretkille ja neljäs Stephanie Miltonin Minecraft: opaskirja Hornaan ja Ääreen. Neljäntenä listalla on Arttu Käyhkön Pieni poliisiautokirja ja viidentenä jälleen Stephanie Milton ja Minecraft: opaskirja PVP-minipeleihin.